Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 26. januara do 2. februara 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 26. januara do 2. februara 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 26. januara do 2. februara 2015. godine

Sedmica koja sa sobom nosi neobičnu mešavinu ušuškanosti i podsticaja na delanje. Možemo li prepoznati i iskoristiti ovaj neobičan potencijal?

Miran ponedeljak. Em je neobično za sam dan, em je u prethodnom periodu situacija na nebu „pratila“ priču o uvek stresnom početku sedmice. Ovog ponedeljka je drugačije. Nebo odustaje od doslednosti i poručuje nam da je ponedeljak dan kao i svaki drugi. Haos ponekad stvaramo sami.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U utorak je Prva mesečeva četvrt. Iako obično predstavlja napet dan, kada preispitujemo i proveravamo gde smo, ova Četvrt bi trebalo da bude blaga. Planete u Ribama i Pluton iz Jarca podržavaju Mesec u Biku. Sunce u Vodoliji nalazi se u inkonjukciji sa Lilit u znaku Device. Potrebno je, dakle, naći zajedničku tačku i zajednički jezik.

U utorak popodne, Venera prelazi u znak Riba doprinoseći blagosti dana. Samo je Merkur, na svom prividnom retrogradnom hodu kroz Vodoliju, namršten na Mesec. Prvi bi da proveri ciljeve, drugom su potrebne samo dobre osnove. Ako ste pre nedelju dana samo hvatali zalet, danas je vreme da se otisnete na željeni put.

Merkur u sredu pravi sekstil sa Uranom u Ovnu. Ovaj aspekt smo imali i 14. januara, samo što je tada Merkur išao direktno kroz znak Vodolije, a sada se kroz nju vraća unazad.

Kako god išao, Merkur je planeta komunikacije i bazičnog intelekta, a Uran njegova viša oktava. U bilo kakvom odnosu, oni će se podsticati. U skladnom, kao što je u sredu, otvaraju nam se mogućnosti, ali ćemo izbeći grubo guranje. Samo da zbog toga, nasmešeni i sa zvezdicama u očima, ne propustimo voz.

Prolazeći kroz znak Blizanaca, Mesec će u četvrtak biti uznemiren odnosom sa planetama u promenljivim znacima – Venerom i Neptunom u Ribama i Saturnom u Strelcu, a smirivanju ne pomaže ni Lilit iz Device.

Iako Sunce, kao i retrogradni Merkur i Uran obrazuju sa njim protočne aspekte, uživajući još uvek i u međusobnom dobrom odnosu, Mesec deluje nervozno. Osećanja su nam uzburkana možda baš obiljem informacija koje dobijamo.

Noć između četvrtka i petka, preslikava priču prethodnog dana. Mesec u Bliznacima pravi kvadrat sa Marsom i Hironom u Ribama. Reči zvone u glavi, snaga buja u nama, a mi smo možda preplavljeni svime. Jer je petak ispunjen različitim aspektima: Sunce i Merkur će se naći na istoj tački neba, Venera u Ribama će formirati svoj prvi kvadrat sa Saturnom u Strelcu, a Mars u Ribama i Pluton u Jarcu obrazuju sekstil.

Narednog dana, u subotu, Mars će se spojiti sa Hironom u znaku Riba. Neobičan spoj energija u znaku koji nije Marsov favorit. I ceo vikend je neobična mešavina energije koja traži način da se iskaže i tananih osećanja koje treba zaštititi.

U nedelju imamo labav veliki krst u kardinalnim znacima: Uran u Ovnu i Pluton u Jarcu su još uvek na stepen udaljenosti od tačnog kvadrata – to je energija promena sa kojom se kao društvo već duže vreme nosimo. Ali je danas osnažuju, i na lični nivo prebacuju, Severni mesečev čvor u Vagi i Mesec na prolasku kroz znak Raka. Tako su sva četiri kardinalna znaka zastupljena u današnjoj priči kroz krst formiran na nebu.

Kako je Severni čvor podržan trigonom od strane Sunca u Vodoliji, a Mesec trigonom od strane Marsa i Hirona u Ribama, moguće je da ćemo uspeti da napetost iskoristimo kao gorivo za svoje namere, a one bi morale obuhvatati i sređivanje našeg unutrašnjeg sveta jer u nedelju se dešava i spoj Venere i Neptuna u Ribama.

Kao što je Uran viša oktava Merkura, tako je i Neptun viša oktava Venere. A susret ove dve planete se dešava u znaku kojim Neptun vlada. Krhka lepota koju treba (za)štititi.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • utorak – Prva mesečeva četvrt (Mesec u Biku kvadrat Sunce u Vodoliji),
  Venera ulazi u znak Riba
 • sreda – retrogradni Merkur u Vodoliji sekstil Uran u Ovnu
 • petak – konjukcija Sunca i retrogradnog Merkura u Vodoliji
  Venera u Ribama kvadrat Saturn u Strelcu
  Mars u Ribama sekstil Pluton u Jarcu
 • subota – konjukcija Marsa i Hirona u Ribama
 • nedelja – konjukcija Venere i Neptuna u Ribama
  labavi kardinalni krst (Uran u Ovnu kvadrat Mesec u Raku kvadrat Severni mesečev čvor u Vagi kvadrat Pluton u Jarcu)
  Sunce u Vodoliji trigon Severni mesečev čvor u Vagi

Dugotrajni astrološki uticaji: