Početna Ostalo Newsletter Newsletter Penzina – januar 2015

Newsletter Penzina – januar 2015

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Poštovani čitaoci Penzina,

Nestrpljivi smo da sa vama podelimo najnovije vesti ove godine!

Da li je nekog od nas iznenadilo to što Fond PIO kasni sa 20.000 zahteva za penziju ili to što je smanjenje penzija uzeo kao razlog da smanji i naknadu za troškove sahrane (manji republički prosek – manja nakanada)?

Možda dugoročno najvažnije informacije koje smo objavili u poslednje vreme jesu one iz izveštaja Evropske unije o demografskim i ekonomskim predviđanjima do 2060. godine.

U eri starih koji žive sami, uz digitalne komunikacije i bankarstvo „na klik“ sve češća prevara počinje sa: „Ćao bako,ja sam, u nevolji sam, pošalji mi hitno novac!“

Penzin ima novu naslovnu stranu i mapu sajta koja pruža preko 150 direktnih linkova ka najzanimljivijim i najvažnijim sadržajima na našem sajtu.

Upozorenje: Virus gripa u Srbiji očekuje se svakog dana, a među 5 zabluda o sezonskom gripu spada i ona se može „preležati“ na nogama bez posledica: 

„Hiljade starih ranjivih ljudi umre svakog dana samo zato što mlađi i izdržljiviji reše da na nogama „preleže“ ovu bolest.“

Od zanimljivosti iz sveta malo šta nas je zbunilo kao vest da će jedna lokalna samouprava u Nemačkoj ponuditiizbeglicama smeštaj u barakama SS jedinica logora Buhenvald. Kad je cilj pragmatizam, malo koja druga logika ima šanse.

I jedna FOTO GALERIJA: Ama – sirena iz Japana

Nadamo se da se na novom sajtu lakše snalazite da pronađete sadržaj koji vas zanima.

Čitamo se!

Vaš Penzin