Bik

Bik je znak veoma važan za lepotu sveta. To se često previđa jer Bik ne zna da reklamira sebe i svoja dostignuća. Ali se u lepotu razume. Ono što zaradi, umnoži. Čuva, ali i daje. I davanje je vrsta „imanja“. A „imanje“ je reč koja se često vezuje za Bika. 

Bik, zemljani i fiksni znak, zna šta mu treba i šta želi. Ovan je prokrčio, on će da utvrdi. Razmišlja i raduje se: „Šta sve imam!“ Treba sve prikupiti, sabrati, dobre temelje napraviti.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

„Polako ljudi! Kuda žurite, jurite?! Da sednemo pre nego što nastavimo. Treba prvo prikupiti energiju. Prvo zajutrak, pa fruštuk, pa doručak. E onda, posle kafice, uz pićence da se natenane dogovorimo kako ćemo i kuda ćemo. Ako uopšte negde treba ići. Ovde nam je baš sve potaman. Treba uživati. Neki baš ne znaju da uživaju. Stalno nešto komplikuju. A život je tako jednostavan i lep.“

Bik je znak veoma važan za lepotu sveta. To se često previđa jer Bik ne zna da reklamira sebe i svoja dostignuća. Ali se u lepotu razume. Uostalom, njim vlada Venera. Ona je zaslužna i što Bik deluje lenjo i tromo. Njega je teško pokrenuti iz njemu udobnog položaja. On ne stremi daljinama kada lepotu i uživanje nađe oko sebe.

Prividna neaktivnost i nezainteresovanost proističu i iz bikovske obazrivosti. On ne želi da utvrđeno ugrozi brzopletim delovanjem. Ali, kada nekoliko puta premeri i odluči da deluje, ništa ga ne može zaustaviti. Uporan, izdržljiv i rešen da ono što je naumio, sprovede.

Ono što zaradi, umnoži. Čuva, ali i daje. I davanje je vrsta „imanja“. A „imanje“ je reč koja se često vezuje za Bika.

Kao „imanje“ Bika, često se osete i oni koji su u vezi sa Bikom. Jer Bik želi da zaštiti sve što je njegovo, pa tako zna da pretera i u zaštiti svoje veze. I pored ove posesivnosti, Bikovi su veoma senzualni. Oni neće mnogo pričati, to nije njihov fah, ali će učiniti sve što je u njihovoj moći da oni koje vole uživaju u životu.