Vodolija

Vodolija

Fiksni vazdušni znak – utvrđivanje misli, stvaranje ideja. Vodolija je postala znak – simbol novog doba, doba koje osećamo ali koje nikako da dočekamo. 

Doba u kome će čovečanstvo dobiti novi izraz, oslobođen, nadamo se, mržnje, a ispunjen željom za saznanjima i novim naučnim otkrićima.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Vodolija je slika modernog, a mi želimo da bude i – savremenog. I zato je popularna, uvek dobro dočekana. Šta je to u tom znaku što i oni nezaintersovani za astrologiju prepoznaju kao oznaku duha novog, željenog doba?

Vodolija teži da kristalizuje misao, da učvrsti ideju. Da bi se nešto kristalizovalo, mora se najpre prečistiti. Vodolija uspešno ekstrahuje misli i ideje iz ljudskog iskustva. Čisteći ih od strasti i emocija, ona ideje podiže na neki drugi nivo.

Kao i drugim vazdušnim znacima, i njoj je bitna komunikacija, odnos sa drugima. Ideje se ne prenose samo prvome do sebe, nego što većem broju ljudi, čovečanstvu čitavom, po mogućstvu. Zato Vodolija često služi kao društveni lepak: okuplja idejama, a ne upliće emocije kada nisu potrebne. Nema povređenih, samo obogaćenih novim.

Povređeni su oni koji žele da budu par sa Vodolijom koja teži kolektivnom. To nije njena greška. Jer Vodolija jasno stavlja do znanja da joj je važno da neprestano tka veze i ljude, da stvara mrežu.

Zato se sa njom povezuje sloboda. Jer povezanost sa svima čini da nije posebno vezana ni za koga. Prijatelj i neko ko razume. Uvek tu za drugoga, ako taj drugi ne očekuje da bude jedini. Jer dve niti ne mogu da posluže za tkanje.