Početna Magazin Godine Horoskop za nedelju, 1. februar 2015. godine

Horoskop za nedelju, 1. februar 2015. godine

Horoskop za nedelju, 1. februar 2015. godine

Šta god radili, gde god bili, danas obavezno pustite muziku. Dan je za snove i nadanja, romantiku i poeziju… Sve, sve, ali muzika obavezno.

Narednu deceniju i sitan kusur, sve dok Neptun boravi u Ribama, Venera će se jednom-dvaput godišnje sastajati sa njim u ovom znaku.

Kako smo spomenuli u Astrološkom pregledu sedmice, Neptun je tzv. viša oktava Venere. Nešto kao: ako uspete da naučite zavolite jednu osobu, onako kako je jedino istinska ljubav moguća – bez uslovljavanja i očekivanja, onda ste spremni da zavolite i čovečanstvo celo. U tom stilu. Razumete?

Ljubav verovatno još „učite“, baš kao i ostatak čovečanstva, ali u muzici možete da uživate, to je sigurno. Jer i muzika je nešto čiji su simboli i Venera i Neptun. Ovako udruženi obećavaju nam da ćemo muzikom danas uspeti da zalečimo dušu, oporavimo telo, razbistrimo um. Ako vam se ne napušta Penzin ni na tren :) evo par muzičkih numera koje možete slušati u drugom prozoru dok čitate ostatak ovodnevnog horoskopa:

Isuviše nota u ušima i snova međ njima moglo bi da nas uljuljka i čak otera daleko od stvarnosti. Međutim, dan nam nudi šansu da sve ono lepo što nude ove dve planete združenog delovanja: kreativnost, maštu, saosećajnost, romantičnost, opraštanje, magičnost… iskoristimo u stvarnom svetu.

Danas sidro stvarnosti čine upravo one planete zbog kojih su mnogi prethodnih godina želeli i/ili bežali u neke druge virtuelne ili izmaštane svetove. To su Uran u Ovnu i Pluton u Jarcu, planete koje donose društvene promene koje iz temelja menjaju naš svet (v. link na kraju teksta).

Iako nisu u tačnom kvadratu (ali i baš zato), njih povezuje danas Mesec svojim dejstvom iz znaka Raka, a priču upotpunjuje Severni mesečev čvor u Vagi. Tako su zastupljena sva četiri kardinalna znaka i obrazovan kardinalni krst na nebu. Ovo je uticaj koji će neke osobe malo pomeriti „iz ležišta“, ali će uglavnom svima ova konstelacija biti samo podsticaj da se pokrenu, a ne nešto što će ih bitno poremetiti.

Kada ovaj zamajac dodamo onom paru u Ribama, zaduženom za prijatnu atmosferu, lep dekor i note – eto savršene prilike za romantiku. Pokrenite se i organizujte sebi i onoj posebnoj osobi savršen dan. Divan način da se završi nedelja i započne mesec februar.

Dugotrajni astrološki uticaji: