Horoskop Magazin Godine

Horoskop za nedelju, 1. februar 2015. godine

Neptun

Šta god radili, gde god bili, danas obavezno pustite muziku. Dan je za snove i nadanja, romantiku i poeziju… Sve, sve, ali muzika obavezno.

Narednu deceniju i sitan kusur, sve dok Neptun boravi u Ribama, Venera će se jednom-dvaput godišnje sastajati sa njim u ovom znaku.

Kako smo spomenuli u Astrološkom pregledu sedmice, Neptun je tzv. viša oktava Venere. Nešto kao: ako uspete da naučite zavolite jednu osobu, onako kako je jedino istinska ljubav moguća – bez uslovljavanja i očekivanja, onda ste spremni da zavolite i čovečanstvo celo. U tom stilu. Razumete?

Ljubav verovatno još „učite“, baš kao i ostatak čovečanstva, ali u muzici možete da uživate, to je sigurno. Jer i muzika je nešto čiji su simboli i Venera i Neptun. Ovako udruženi obećavaju nam da ćemo muzikom danas uspeti da zalečimo dušu, oporavimo telo, razbistrimo um. Ako vam se ne napušta Penzin ni na tren :) evo par muzičkih numera koje možete slušati u drugom prozoru dok čitate ostatak ovodnevnog horoskopa:

Isuviše nota u ušima i snova međ njima moglo bi da nas uljuljka i čak otera daleko od stvarnosti. Međutim, dan nam nudi šansu da sve ono lepo što nude ove dve planete združenog delovanja: kreativnost, maštu, saosećajnost, romantičnost, opraštanje, magičnost… iskoristimo u stvarnom svetu.

Danas sidro stvarnosti čine upravo one planete zbog kojih su mnogi prethodnih godina želeli i/ili bežali u neke druge virtuelne ili izmaštane svetove. To su Uran u Ovnu i Pluton u Jarcu, planete koje donose društvene promene koje iz temelja menjaju naš svet (v. link na kraju teksta).

Iako nisu u tačnom kvadratu (ali i baš zato), njih povezuje danas Mesec svojim dejstvom iz znaka Raka, a priču upotpunjuje Severni mesečev čvor u Vagi. Tako su zastupljena sva četiri kardinalna znaka i obrazovan kardinalni krst na nebu. Ovo je uticaj koji će neke osobe malo pomeriti „iz ležišta“, ali će uglavnom svima ova konstelacija biti samo podsticaj da se pokrenu, a ne nešto što će ih bitno poremetiti.

Kada ovaj zamajac dodamo onom paru u Ribama, zaduženom za prijatnu atmosferu, lep dekor i note – eto savršene prilike za romantiku. Pokrenite se i organizujte sebi i onoj posebnoj osobi savršen dan. Divan način da se završi nedelja i započne mesec februar.

Dugotrajni astrološki uticaji:


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija