Astrologija Foto albumi Horoskop

Ovan

Ovan

Ovan je prvi znak astrološke godine. Kardinalan je i element mu je vatra. Na početku je, te predvodi. Pionir koji ide napred ne gledajući da li bilo ko ide za njim.

“Ja sam”, kaže krčeći put pred sobom. Hrabro, spretno, bori se jer tako mora. To mu je u prirodi – preživeti krećući se napred. Ukoliko postoje prepreke, prevazilazi ih. Ne zaobilazi ih već im se suprotstavlja. Ne stiže da stane i razmisli. I ne želi. On prati svoje strasti i porive.

Kada prepreka nema, osmehne se sunčanom danu, svetu oko sebe. Kao što ne razmišlja da li se može probiti zaobilaznim putem, bez borbe, tako i ne razmišlja da li mu neko nešto zamera. Ratnik sa velikim osmehom deteta. Kako bi to dete bilo iznenađeno da zna da se drugi ljute što je napravilo lom.

Ali baš zato što ne zna, zato što nema skrivene motive, što kaže samo ono što misli i misli da i drugi isto to rade, ovo naivno dete je i veliki šarmer Zodijaka. Svima ponekad prija da stvari budu jednostavne. Direktan i neiskvaren, jasan u stavovima i izražavanju. Zna šta hoće i kuda ide.

Drugi mogu sa njim, ali neće zameriti ako odluče drugačije. On će uvek negde naći društvo. Ne treba samo od njega očekivati da misli za druge, a još manje da razmišlja da li ih je povredio što nije dva puta pitao. Svako zna kuda treba da ide, zar ne?

On će pravo, napred. Borbe će biti, ako mora. Ljutnje nema, čemu? 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija