Početna Magazin Godine Horoskop za utorak, 27. januar 2015. godine

Horoskop za utorak, 27. januar 2015. godine

Horoskop za utorak, 27. januar 2015. godine

Možemo početi/nastaviti sa ostvarivanjem snova ili se zaglibiti u jalova maštanja.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Svitanje dana donosi nam Prvu mesečevu četvrt. Dan u mesecu koji obeležava Prva četvrt obično je napet jer se oseća potreba za promenama, za dostignućima, za iskazivanjem i dokazivanjem. Ovaj dan je, pak, mnogo manje stresan jer Mesec u Biku ima podršku drugih nebeskih tela iz drugih zemljanih znakova i onih koji su trenutno u znaku Riba.

Ova sedmica će inače imati par ovakvih dana, dana u kojima se spaja podstrekačka energija sa energijom koja nas smiruje i uljujkuje (v. Astrološki pregled sedmice). Možemo ih loše iskombinovati, učiniti da jedan uticaj potre drugi i da dobijemo lepo, veliko ništa, ili ih možemo uklopiti tako da se pokrenemo iz sanjarenja i počnemo da ostvarujemo izmaštano.

Šta god danas radili, pokušajte da nađete ravnotežu između želje da se posvetite detaljima i potrebe da se ustremite ka višim, sveobuhvatnijim ciljevima. Nikako ne smete dozvoliti sebi da ne proverite sitnice pre nego što nastavite sa planom. Na to nas upozorava i retrogradni Merkur (v. link na kraju teksta). Ali danas ne smete dozvoliti ni da se izgubite u detaljima i da izgubite iz vida cilj koji ste sebi zadali.

U 15h, Venera prelazi iz znaka Vodolije u Ribe. U ovom znaku, Venera će ostati do 20. februara.

Venera je egzaltirana ovde. Znači da se u Ribama dobro oseća, da lako iskazuje svoje osobine. U ovom periodu naglašena je romantika, olakšano stvaralaštvo, osnaženo je saosećanje.

Međutim, kako ništa što je preterano ne godi čoveku, tako ni prenaglašene osobine Venere u varljivim vodama Riba nisu uvek i za svakoga dobre. Možemo uleteti u zamku lažnog mučeništva ili bezrazložnog žrtvovanja. Ovaj period može biti obeležen bekstvom od stvarnosti i upadanjem u vrzino kolo zavisnosti.

Na nama je da iskoristimo potencijal i ne padnemo u iskušenje da podlegnemo dobrom osećaju umesto da iskoristimo šansu.

Venera je i planeta vrednosti i želja, a one se u ovo naše savremeno doba najčešće (iako želimo da izbegnemo tu priču i da se izdignemo iznad nje), mere novcem. Period Venere u Ribama može doneti privremenu nezainteresovanost za klasične načine zarađivanja.Niko nije osiromašio ko je davao drugima“ – ovo je jedan, viši nivo gledanja na ovu Veneru sa finansijskog aspekta.

Dakle, nije da nećemo želeti da ostvarimo dobit, već ćemo tražiti drugačije, donekle neuobičajene načine da do nje dođemo.

Ali Venera ovde može biti i opsesivna i zabrinuta za ono što ima, odnosno nema, i može se desiti da usled toga uopšte i ne primetiti da drugi imaju možda i veće finansijske probleme. Opet imamo dva puta.

U periodu Venere u Ribama, definitivno dobijaju oni koji uspeju da povežu zajedništvo, potrebu da se pomogne drugima, ali i osloni na njih, i načine sticanja materijalnog i ispunjavanja sopstvenih želja.

Priča o vrednostima i načinima na koje dolazimo do materijalne satisfakcije biće naročito aktuelna 7. februara. Kreativnost i romantika su posebno naglašeni krajem ove sedmice, u nedelju, 1. februara, a saosećajnost, moć praštanja i prihvatanja svojih i tuđih slabosti i mana9. februara. Ovog petka, 30. januara, Venera će prvi put biti suočena sa Saturnom u Strelcu (v. link na kraju teksta) – treba da razmislimo šta želimo i šta je potrebno da u narednih par godina promenimo kod sebe da bismo dostigli svoje želje.

Dugotrajni astrološki uticaji: