Neptun

Neptun predstavlja raspršavanje i neizvesnost, masovne pokrete i grupni mentalitet. Stvari se razdvajaju rastakanjem ili postaju nejasne (u magli). Često je povezan i sa bavljenjem stvarima koje izgledaju van fokusa i nepristupačne, sa psihičkim ili okultnim fenomenima.

Neptun vlada magičnom osobinom pravog umetnika da se obrati direktno duši. Duboki verski aspekti takođe su dodeljeni Neptunu. Duhovna vizija i povezanost sa samim pokretom.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Van kontrole, on donosi fanatizam, mučenja i zavisnost dok čovek pokušava da nađe smisao u ovim nevidljivim silama koje oseća, ali koje ne može da artikuliše. Lek dolazi od suočavanja sa stvarnošću koju želi da ignoriše. Filmovi, televizijski program, fikcija takođe se pripisuju Neptunu, kao i skandali i glamur.

Neptunov položaj u znaku daje osobine čitavoj generaciji jer u jednom znaku provede oko 14 godina. Znak u kome je, opisuje način na koji se dohvataju snovi, pa njegov generacijski uticaj obično označava veliku iluziju svake generacije. Naročito daje vezu sa pravcima u umetnosti.

Ukoliko osoba nema izrazito jako izraženog Neptuna, važniji je položaj u kući. On opisuje oblast života u kojoj bi trebalo da čovek ima više vere i poverenja, ali gde može naići i na veću konfuziju i na gubitke. Kroz njih često stiče bolji uvid i dostiže veći stepen duhovnosti. U ovoj sferi čovek često gleda na svet kroz ružičaste naočare, ako uopšte i želi da sagleda stvari. U vezi sa ovom oblašću čovek često gaji velike snove koji su neretko iluzije.

Neptun raspršuje naše pretpostavke i očekivanja. Uticaji spoljnih planeta često su van naše kontrole, primoravajući nas da se prilagođavamo svetu. Dok kod tranzita Urana sve seva, kod Neptuna je uticaj zamagljen i retko kad se može sagledati kad je počeo.

Aspekti tranzitnog Neptuna prema natalnim planetama i osama mogu da neprimetno sasvim izvrnu prirodu planete, ali se taj uticaj često sagleda objektivno kada je uveliko prošao. Dugo se zadržava u jednoj kući, pa se jači uticaj vidi tek u dodiru sa drugim elementima.

Kada druge planete tranzitiraju Neptun, one utiču na aspekte kojima on vlada, ali i na oblast kuće čiji se vrh nalazi u znaku Riba.