Horoskop Magazin Godine

Horoskop za ponedeljak, 26. januar 2015. godine

Bik

Danas dobijamo kosmičko opravdanje za lenstvovanje.

Ponekad baš usred meteža i jurnjave, rešimo da stanemo. Današnji ponedeljak je takav dan. Eto baš ponedeljak, dan kada ljudi na našim meridijanima imaju uglavnom prepune liste dnevnih obaveza, bez obzira da li su zaposleni ili ne. I eto, rešili smo da zaustavimo vrtešku i odmorimo se od vrtenja u krug.

Bez brige, ovo nije „pad sistema“ u odsudnom momentu. Ovo je samo pronađen sklad između želje da se na trenutak bude samo svoj i mogućnosti da se to ostvari bez remećenja poretka stvari. Pa hajde da uživamo u tom skladu, miru i tišini – ako možemo.

Mesec će, posle podne, preći u znak Bika. Naročito kada je neaspektovan, kao što će biti u prvim satima njegovog ovomesečnog boravka u ovom znaku, Mesec u Biku usporava stvari i pogoduje odmoru i sabiranju utisaka.

Kad se tome pridoda tišina ostalih tela na nebeskom svodu i lagano, prividno unazad kretanje Merkura u Vodoliji (v. link na kraju teksta), eto nam kosmičkog opravdanja za lenstvovanje.

Ako vam je teško da sebi dopustite da lenstvujete, a vi onda samo odložite poslove kako biste napunili baterije. Jedno popodne i jedno veče – nije mnogo, a, objasnite prvo sebi, pa onda i drugima: preko je neophodno.

Dugotrajni astrološki uticaji:


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija