Početna Magazin Godine Horoskop za sredu, 21. januar 2015. godine

Horoskop za sredu, 21. januar 2015. godine

Horoskop za sredu, 21. januar 2015. godine

Danas, nešto pre 17 časova, Merkur, planeta komunikacije, krenuće retrogradnim hodom kroz znak Vodolije.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Retrogradnim hodom nazivamo kretanje planete koje nama, iz naše zemaljske prespektive, izgleda kao kretanje unatrag kroz Zodijak. Planete se ne kreću unazad, to samo nama tako izgleda, ali je ta naša perspektiva jedino i važna u astrologiji koja govori o uticaju kretanja nebeskih tela na život na Zemlji.

Merkur najčešće od svih planeta Sunčevog sistema „obrće“ svoj hod. U toku ove godine, još dva puta će ići retrogradno: u maju kroz znak Blizanaca i u septembru kroz znak Vage. Dakle, Merkur će ove godine svaki put ići retrogradno kroz vazdušne znake. Znači, svaki put kada bude obnavljao gradivo u 2015. godini, to gradivo biće vezano za komunikaciju, misli, odnose među ljudima…

Prolaskom kroz Vodoliju, deo neba koji je ovih dana inače veoma krcat i samim tim značajan, Merkur nudi zanimljive, originalne misli, susrete van našeg uobičajenog društvenog kruga, iskorak van uobičajenog miljea. Akcenat je na odnosima koji omogućavaju razmenu ideja i stavova, a ne na emotivnim vezama.

Merkur će u Vodoliji, zbog retrogradnog hoda od 17. do 1. stepena ovog znaka, biti duže nego što u proseku boravi u jednom znaku – do 13. marta. Retrogradno će se kretati od danas do 11. februara. U tom periodu ćemo imati prilike da obnovimo i, samim tim, utvrdimo sve originalne ideje, da preispitamo drugačije pristupe, da razmislimo o novim društvenim krugovima kojima smo pristupili ili želimo da pristupimo…

Generalno, u doba retrogradnog Merkura preporučuje se da se podaci više puta provere, da se dobro čitaju svi redovi i obrati pažnja na fusnote ako se potpisuje bilo kakav dokument (a preporuka je da se to ne čini ako je moguće odložiti potpisivanje). Treba bekapovati (napraviti rezervne kopije) podatke na računaru, ne kupovati tehniku i svuda ranije nego inače poći jer su zastoji češći i izvesniji.

Budući da Merkur sada ide retrogradno kroz znak Vodolije, svi saveti vezani za računare i tehniku dobijaju na još većem značaju, a treba obratiti pažnju i na komunikaciju na društvenim mrežama i uopšteno putem interneta – proveravajte sve i izbegavajte ishitrene reakcije jer su sada više nego inače moguće prevare, ali i pogrešno tumačenje onoga što drugi napišu.

U doba retrogradnog Merkura mogući su susreti i sa ljudima iz prošlosti. To se ne dešava svima, uvek i tokom svih dana retrogradnog ciklusa, ali je baš danas veća verovatnoća da bi mnogi mogli sresti osobu koju odavno nisu videli. Ovaj susret bi, bez obzira na razloge rastanka ili razlaza, trebalo da bude prijatan.

Međutim, trebalo bi, danas i sutra, paziti da ne povredimo osećanja nama bliskih ljudi izvesnom distanciranošću i hladnoćom u ophođenju. Takođe, sa druge strane, probajte da zaštitite sopstvena osećanja razložnom procenom situacije – nemojte očekivati strasne izlive emocija i ne reagujte ishitreno zbog onoga što vam trenutno može izgledati kao hladnoća kod partnera ili drugih bliskih osoba.

Dugotrajni astrološki uticaji: