Početna Magazin Godine Horoskop za utorak, 23. decembar 2014. godine

Horoskop za utorak, 23. decembar 2014. godine

Horoskop za utorak, 23. decembar 2014. godine

Tekst današnjeg horoskopa je u potpunosti posvećen prelasku Saturna u znak Strelca iako je ovo promena koju ćemo osetiti tek sa prolaskom izvesnog vremena.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ta-daaa! Danas Saturn prelazi iz znaka Škorpije u znak Strelca. Budući da Saturn u jednom znaku boravi oko dve i po godine, ovo je zaista značajna promena.

Saturn deluje polako i temeljno. Često se zbog njega osećamo sputano i depresivno, ali on svakako ne udara naglo. Ograničenja koja nosi sa sobom nastaju postepeno usled naše sopstvene neaktivnosti ili pogrešne usmerenosti.

On se, čak i danas kada je astrologija mnogo manje fatalistička, često naziva Velikim malefikom – zločiniteljem. Čak i drugi, često korišćen naziv – Gospodar karme, deluje zastrašujuće.

Međutim, Saturn može doneti mnogo više dobra nego i neke tradicionalno gledano – pozitivne planete. Ali on zahteva disciplinu, ozbiljnost, predanost i posvećenost. Kod njega nema brzih i neočekivanih dobitaka, ali je zato i ono što on nudi trajno i sigurno.

Koliko ćemo se mučiti, zavisi od toga koliko ćemo se opirati, koliko ćemo biti neozbiljni i koliko ćemo brzati. Sa Saturnom nema žurbe, a kao što smo već spomenuli, ni on ne brza u svom delovanju te ovu promenu nećemo naglo osetiti i današnji dan neće ni po čemu oslikati ovaj prelaz iz znaka u znak.

Postepeno i uglavnom tek sa neke vremenske distance moći ćemo da primetimo da se i na globalnom i na ličnom planu dogodila promena fokusa. O globalnim promenama možete čitati u Astrološkom pregledu za ovu sedmicu. Nešto više o prolasku Saturna kroz znak Škorpije možete pročitati u horoskopu za prethodni petak.

Kada je lični nivo u pitanju, tranzitni Saturn na nas utiče delovanjem na natalne planete i prolaskom kroz kuće natalne karte. Prelazak Saturna u znak Strelca ne mora da znači da je on prešao i u drugu kuću – drugo polje delovanja u vašoj natalnoj karti.

Ako nemate urađenu, predlažemo da natalnu kartu uradite na linku ovde. Jednostavno je i besplatno. Nađite gde se nalazi početak znaka Strelaca – u toj (vašoj) kući je Saturn. Šta očekuje Saturn od vas? Čemu vas uči? U nastavku vam dajemo neke osnovne smernice za tumačenje prolaska Saturna kroz različite kuće.

 • Saturn u 1. kući – mogućnost da doživimo preporod i da dostignemo novi nivo svesnosti, da postanemo odgovornija osoba koja čvršće drži dizgine sopstvenog života u svojim rukama
 • Saturn u 2. kući – redefinisanje shvatanja vrednosti. Koje su naše vrednosti i kojim sredstvima raspolažemo kako bismo živeli u skladu sa sopstvenim vrednostima i imali mogućnost da ih stičemo i čuvamo?
 • Saturn u 3. kući – prebacivanje fokusa na način razmišljanja i na načine komunikacije sa okruženjem
 • Saturn u 4. kući – (ovo je često težak period kada osoba postavlja osnove za naredne tri decenije svog života) ojačavamo sopstvene osnove, osnažujemo i utvrđujemo mesto (kako fizičko, tako i duhovno) koje je naša luka odakle krećemo u život
 • Saturn u 5. kući – redefinisanje sopstvenog načina izražavanja, učimo da slobodnije pokazujemo sebe i sopstvena osećanja
 • Saturn u 6. kući – restrukturisanje svakodnevice, navika i načina na koji izvršavamo zadatke (ako nikada niste uspeli da oslabite ili da se redovno bavite fizičkim aktivnostima, probajte ponovo u ovom periodu – navike stečene u ovim godinama, pratiće vas dugo)
 • Saturn u 7. kući – ovo je još jedan (pored prolaska kroz prvu, četvrtu i desetu kuću) izuzetno značajan period. Nova odgovornost u načinu ophođenja prema drugome. U ovom periodu prvo redefinišemo svoj odnos prema partneru, ali je ovo početak još dužeg perioda od skoro petnaest godina kada redefinišemo svoj položaj u ljudskom društvu
 • Saturn u 8. kući – (značajan period, iako često sa manje spoljašnjih, vidljivih manifestacija) učimo da se snažno povezujemo sa drugima, a da pri tom procesu ostanemo svoji. Značajne promene na najdubljem, intimnom nivou.
 • Saturn u 9. kući – preispitivanje smisla sopstvenog životnog puta, sopstvenih verovanja i načela
 • Saturn u 10. kući – (još jedan od temeljnih perioda u životu, poslednji u ovom ciklusu) redefinisanje sopstvenog statusa, profesionalnog puta i položaja u društvu
 • Saturn u 11. kući – gde se nalazimo u okviru zajednice i da li je ono čemu težimo zbilja cilj koji nam je važan?
 • Saturn u 12. kući – ovaj tranzit neretko označava period povlačenja osobe od sveta, ali istovremeno osoba uči da prepozna sopstvenu ulogu i značaj na mnogo širem planu nego što su uski, lični interesi. Priprema za novi životni ciklus.