Početna Nekategorizovano Promenljivi znaci

Promenljivi znaci

Promenljivi znaci

Promenljivi ili fleksibilni znaci nazivaju se tako jer su podložni promenama. Ključna reč za njih jeste „prilagodljivost„.

Ovi znaci se nalaze na kraju godišnjih doba i označavaju promenljivu stranu prirode. Prihvatamo kraj jednog godišnjeg doba i radujemo se početku drugog. Tako Blizanci stoje na kraju proleća, Devica na kraju leta, Strelac na kraju jeseni i Ribe na kraju zime.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ovi znaci ne samo što shvataju Heraklitovu tvrdnju „Ne možeš dva puta ući u istu reku“, nego su i veoma srećni što je svet mesto koje se stalno menja. Statično je dosadno. Promenljivi znaci se bave menjanjem stvari.

Dok se fiksni znaci opiru promenama, promenljivi ih prihvataju. Oni završavaju jedan ciklus. Ti završeci olakšavaju zatim kardinalnim znacima koji ih slede da započnu novi ciklus.

Svaki od ovih znaka u svom elementu (Blizanci u vazdušnom, Devica u zemljanom, Strelac u vatrenom, Ribe u vodenom) na prvi pogled deluje kao da je najmanje zainteresovan da istraje i podrži svoj element. Blizancima ne smeta što će reč pokrenuti emociju, Devici što će materija pokrenuti uspostavljanje novih odnosa, Strelcu što će njihova akcija dovesti do pokretanja novog projekta, a Ribama što će se emocije izliti i pokrenuti osvajanje novih svetova.

Jer ovi znaci znaju da promena omogućava postojanje stvari. A oni će se lako vratiti svako svom elementu: Blizanci će pričati druge priče, Devica proveravati druga sredstva, Strelac trčati ka drugim svetovima, a Ribe zaranjati u druge dubine.

I sve će se ponovo promeniti nakon nekog vremena. A ovim znacima će biti zadovoljstvo da ponovo uče kako da sagledaju stvari iz drugog ugla, da gledaju drugim očima i da hodaju u drugim cipelama.