Strelac

Strelac

Strelac je vatreni promenljivi znak. Energija koja teži menjanju. Ako ostane ista neće više biti svoja, neće biti slobodna. Strelca daljine mame. Daljine fizičke i spoznajne daljine. Zato on neprestano putuje i telom i duhom. Nikad se ne zaustavlja.

On je u stalnoj potrazi za novim svetovima. Na svojim putovanjima on uči od drugih i uči druge. Znanje će promeniti svet, a znanja nema ako se ne potrudimo da priđemo bliže i upoznamo nepoznat predmet, nepoznate ljude, strane civilizacije, druge svetove.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Strelac zna da je potrebno u sebi naći snagu da se zaboravi na jednostranost naviknutog mišljenja i da se moraju otvoriti širom oči i da se moraju posmatrati drugi. Potrebno je istraživati njihov svet i način razmišljanja. Upoznajući ih, mi saznajemo i bogatimo sebe. Mi učimo druge. Na taj način, čovečanstvo opstaje.

Strelac je zagledan i u visinu, u zvezde. „Zašto sebe vezati za poznato? Usudimo se da skočimo dalje i shvatimo bolje!“

Strelčeva vera u bezgraničan potencijal čoveka, inspiriše druge. On širi entuzijazam. On pokazuje da je moguće. On pomera granice. Granice koje smo nametnuli svom duhu i telu.

On pravi nove koncepte viđenja sveta, pa ga vezujemo za religiju. Ali on taj isti svet i sagledava sa tih svojih velikih visina, on želi da taj svet dostigne te ideale. Zato ga vezujemo i za pravno ustrojstvo. A da bi svuda stigao i sve postigao, on mora biti i fizički spreman i najbolji u sportu.

Ali sve te odrednice, ne tiču se Strelca. Jer i odrednice sputavaju. A on, zarad svih nas, mora dalje…