Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 30. januar 2015. godine

Horoskop za petak, 30. januar 2015. godine

Horoskop za petak, 30. januar 2015. godine

Stvaralaštvo i strpljiv rad i usmerenost ka cilju. Ili zaluđivanje nerealnim idejama i preopterećenost obavezama. Ovaj dan možete iskoristiti na bilo koji od ova dva načina. Sve, kao i uvek, na kraju zavisi od nas samih.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ali da priču o današnjem, astrološkim dešavanjima krcatom danu počnemo sa uticajem koji od nas ne očekuje da budemo pripremljeni da ga iskoristimo, već nam, rasvetljujući neku situaciju, pomaže da se odlučimo. Reč je o susretu Sunca i retrogradnog Merkura u Vodoliji (v. link na kraju teksta).

Konjukcija između ova dva nebeska tela je veoma česta pojava. Generalno, taj susret nam često tokom godine omogućava lakše shvatanje sveta oko nas donoseći nove uvide. Ono što je specifično obeležje ove godine jeste retrogradan hod (kretanje planete koje se nama, iz naše zemaljske persepktive, čini kao kretanje unazad kroz Zodijak) kroz vazdušne znake.

Merkur će tri puta obrtati svoj hod (što je sasvim normalno), ali će sva tri puta ove godine ceo retrogradni ciklus biti u znacima koji označavaju komunikaciju. I sva tri puta će se desiti konjukcija sa Suncem tokom retrogradnog hoda.

Najjednostavnije (što je često i najtačnije) objašnjenje bilo bi da ćemo ove godine imati prilike da utvrdimo činjenice i odnose sa drugima pomoću rasvetljavanja prošlostiPrvi od tri dana u 2015. godini koji nam mogu doneti nove uvide u stare probleme ili rasvetliti nejasnoće koje nas odavno muče, jeste današnji dan.

Ako ništa drugo, iskoristite ovaj uticaj da proverite sva dokumenta, završite sa papirologijom koja se odavno „vuče“ (izbegnite, ako je moguće, pokretanje sasvim nove stvari i potpisivanje ugovora sa novim licima i vezanih za nove poslove)…

Ovaj dan mnogo nudi, ako smo dobro potkovani znanjem i umećem i ako smo spremni da se obavežemo na disciplinovan i istrajan rad.

Ribe su deo Zodijaka koji nam otvara mogućnost velikih stvaralačkih dometa, u njima verujemo, u njima se povezujemo na emotivnom nivou, u njima sanjamo i sanjano oživljavamo… Ali nas Ribe i uvlače u eskapizam, raspršuju energiju i puštaju nas da plutamo uveravajući nas da je trud uzaludan i nepotreban jer je dovoljno gledati u nebo iznad nas. I lepo nam je. Lepo sve dok nas ne povuče tuga i shvatanje da smo sićušni u tom okeanu i u odnosu na to nedostižno nebo.

U tim i takvim Ribama se trenutno nalaze i planete koje podržavaju stvaralaštvo i planeta koja znači delovanje. Međutim, prve mogu doprineti bežanju u jalove snove koji se završavaju depresijom i strahom, a potonja se često ne snalazi u ovom znaku te umesto usmerene akcije imamo besmisleno rastakanje energije.

Da li ćemo današnji i dane koji slede iskoristiti pozitivno ili negativno, zavisi od našeg dosadašnjeg delovanja i od stadijuma razvoja do koga smo sebe doveli. Jer danas Mars, planeta akcije, dobija podršku od ambicioznog i veoma usmerenog Plutona, te je lakše iščupati se iz vrtloga snova i usmeriti snagu ka ispunjavanju onog Jednog, Najvažnijeg.

Ali danas Venera, planeta želja, stvaralaštva i umeća, biva zaustavljena od Saturna, strogog učitelja. Da li su naše trenutne želje u skladu sa potrebama našeg razvojnog puta? Jesmo li stekli dobru osnovu da bismo mogli da svoje snove pretočimo u stvarnost? Ili bez osnova gradimo kule u pesku? Sve su ovo neprijatna pitanja sa kojima nas suočava Saturn.

Današnji dan verovatno zato neće biti lak. Moraćemo da preispitamo svoju poziciju, svoj status i sam svoj put. Za one koji su bili marljivi i istrajni, ovaj dan je samo kratka stanka tokom koje se utvrđuje pređeno i stiču još bolji uslovi za dalji napredak. Oni drugi, mogli bi da dožive da im se snovi rasprše. Međutim, i oni bi mogli da izvuku maksimum iz ovog dana (pod uslovom da se ne predaju depresiji): ovaj dan bi mogao biti početak izgradnje novih snova, na stabilnim osnovama ukoliko smo spremni da se obavežemo na istrajnost i temeljan rad.

Za svakog po nešto u današnjem danu. Potrudite se da budete u grupi koja dobija. A to uvek zavisi isključivo od vas.

Dugotrajni astrološki uticaji: