Početna O Penzinu

O Penzinu

Portal Penzin je na internetu od 23. novembra 2013. godine.
Osnovali su ga i razvili Mladen Bogićević i Aleksandra Jovanović.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Penzin je posvećen pitanjima trećeg doba – svim oblastima života starijih ali i generacijskoj saradnji i podizanju svesti o tome da je starenje prirodan proces, da su stari važan deo društva i da prema ovoj temi tako treba da se odnose i pojedinac i društvo u celini.

Slogan Penzina je: Energija je večna!

Sadržaj portala Penzin

Portal Penzin se sastoji od više delova koji se međusobno preliću i nadopunjuju. Pored Vesti i Isplate penzija, Penzin sadrži i dve velike celine sa kojima je i počeo sa radom: Magazin „Godine“ i Katalog „Tefter“.

U okviru Magazina „Godine“ objavljujemo tekstove na različite teme koje su razvrstane u nekoliko kategorija. Po abecednom redu, a ne po važnosti ili čitanosti to su:

Katalog „Tefter“ je svojevrsni adresar koji sadrži kontakte velikog broja javnih, privatnih i nevladinih aktera; institucija, preduzeća i udruženja koji bi mogli zatrebati posetiocima Penzina. Trenutno se sastoji od sledećih kategorija:

Poseban deo Penzina posvećen je Draganovoj nagradi, nagradnom konkursu za najbolji putopis starijih. U ovom delu objavljujemo priče i pesme kako nagrađenih, tako i mnogih drugih autora koji su učestvovali na konkursu.

Posetioci portala Penzin

Od kad se pojavio na internetu pa do početka 2021. godine, Penzin je posetilo skoro pet miliona ljudi. Svakog meseca, u proseku, oko 100.000 čitalaca nađe razloga da poseti stranice Penzina.

Tokom godina, mnogo smo komentara dobili u vezi sa našim radom. Kritike nas usmeravaju, pohvale održavaju. Navešćemo samo dva primera, jedan je komentar građanke naše zemlje, drugi ocena koja se našla na sajtu međunarodne institucije.

„Nema tog zlata, što bi me više obradovalo, nego taj internetski prozor u svet, jer malo ko u 83. godini života doživi takvo zadovoljstvo!“

Gospođa Olga iz Novog Sada, jedna od učesnica konkursa Draganova nagrada

„Kao primer dobre prakse primene Nacionalne strategije o starenju, želimo da navedemo uspostavljanje portala Penzin koji ima značajnu ulogu u informisanju starijih građana o pitanjima u vezi sa ostvarivanjem njihovih prava, kao i načinima za rešavanje svakodnevnih potreba. Uspostavljanjem ovog portala došlo je do značajnog poboljšanja inkluzije starijih osoba u Srbiji, mada se ne mogu zanemariti ni drugi izvori informacija na internetu (veb stranice ministarstava, ustanova za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, humanitarnih i nevladinih organizacija itd) koje su, pružanjem određenih informacija, doprinele uključivanju starijih osoba u društvo.“

Iz izveštaja o položaju starijih osoba u Srbiji objavljenog na sajtu Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za ljudska prava

Poslovni podaci

Aleksandra Jovanović PR veb portali STARE KAJLE, Beograd
MB: 65172399
PIB: 111073458

Ukoliko vas zanima oglašavanje na portalu Penzin, možete nas kontaktirati putem mejla: marketing.penzin@gmail.com

Za sve drugo, možete nam pisati putem obrasca na strani: Kontakt (obavezno proverite, pre slanja poruke, da li ste dobro uneli svoju elektronsku adresu jer inače nećemo moći da vam odgovorimo).