Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 20. do 27. aprila 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 20. do 27. aprila 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 20. do 27. aprila 2015. godine

Bik – cela sedmica je obojena njime, samim prisustvom nebeskih tela u ovom znaku ili preko aspekata u kojima ili učestvuju planete koje trenutno borave u njemu ili ih obrazuje Venera koja je njegov prirodni vladalac.

Oko četvrt sata pre podneva, prvog dana radne nedelje, Sunce ulazi u ovaj znak. Tako će se, sve do kraja ponedeljka, četiri nebeska tela nalaziti u Biku. Sa prvim satom utorka, Mesec napušta znak Bika, ali u njemu ostaju tokom cele sedmice (pa i duže, ali to je priča za naredne astrološke preglede): Sunce, Merkur i Mars.

Ovo je već dovoljno snažan uticaj fiksne zemljane energije (Bik = zemlja + fiksnost). Fokusirani smo na utvrđivanje pokrenutog, na prikupljanje i konsolidaciju. Sporost, ali dostižnost. Temeljni rad bez roptanja. Uživanje u svemu.

Međutim, iako dovoljno, to nije sve. Priroda ova tri nebeska tela tokom cele sedmice biva podsticana od drugih. Merkur i Mars putuju veoma blizu jedan drugom, pa će se i spojiti na jednoj tački neba u sredu. Zbog toga, aspekte jednog, odmah zatim prepisuje i drugi.

Mars će u utorak obrazovati trigon, protočan aspekt, sa Plutonom u Jarcu, da bi to isto učinio u subotu i Merkur. U utorak, Merkur ponavlja kvadrat sa Jupiterom u Lavu, a u petak, sekstil sa Hironom u Ribama – aspekte koji je prethodne sedmice sa ovim planetama obrazovao Mars.

Sredinom sedmice, u momentu kada se budu našli na istom stepenu, u konjukciji, ove dve planete pozdraviće trigonom Lilit iz Device.

Dakle, usklađeno delujemo i komuniciramo. Reči nema mnogo, ali su sve na mestu i gađaju suštinu. Delovanje je unapred promišljeno i dobro isplanirano.

Odnos Sunca u Biku sa retrogradnim Saturnom u Strelcu ukazuje nam na to da je potrebno pažljivo razmotriti planove, uskladiti sa ciljevima i ispoštovati ih što je moguće više. Da ne bismo skretali sa puta i umarali se obavezama koje nisu naše.

Već smo spominjali, u astrološkom pregledu za prethodnu sedmicu, da je veoma blagotvorna ovakva pozicija dve planete – Merkura u Biku i Venere u Blizancima, planeta koje razmenjuju sedišta i, samim tim, podržavaju jedno drugo. Venera u Blizancima sprečava da temeljnost postane odugovlačenje, doslednost – tvrdoglavost, a da uživanje sklizne u dekadenciju.

Lilit će u subotu malo protresti veselu Veneru, ali tek toliko da se još jednom potvrdi da je (jedino) moguće stvarati ako se u tom procesu uživa i ako mu se čovek apsolutno posveti. Ništa što bi moglo da pokvari ovonedeljno bezbrižno putovanje Venere kroz sazvežđe Blizanaca.

A ona ostvaruje dva veoma lepa kontakta: prvo, u sredu formira sekstil sa Jupiterom u Lavu, a zatim, u nedelju, i sekstil sa Uranom u Ovnu.

Jupiter i Uran su početkom marta obrazovali prvi trigon, da bi se onda razdvojili. Uticaj ovog vatrenog trigona ipak se može osetiti, naročito u danima kada neka druga planeta svojim prolaskom dodatno poveže i ove dve planete.

To je, ove sedmice, učinila Venera. Vazdušni Blizanci raspiruju vatru Ovna i Lava, a Venera ulepšava kontakt Jupitera i Urana, poručujući nam da za sreću nisu potrebna velika iznenađenja, već je ona ostvariva putem malih zadovoljstava i prijatnih iznenađenja koje priređujemo svojim bližnjima.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Sunce ulazi u znak Bika
 • utorak – Merkur u Biku kvadrat Jupiter u Lavu
  Mars u Biku trigon retrogradni Pluton u Jarcu
 • sreda – konjukcija Merkura i Marsa u Biku, trigon sa njima obrazuje Lilit iz Device
  Venera u Blizancima sekstil Jupiter u Lavu
 • petak – Sunce u Biku inkonjukcija retrogradni Saturn u Strelcu
  Merkur u Biku sekstil Hiron u Ribama
 • subota – Merkur u Biku trigon retrogradni Pluton u Jarcu
  Venera u Blizancima kvadrat Lilit u Devici
 • nedelja – Prva mesečeva četvrt u Lavu
  Venera u Blizancima sekstil Uran u Ovnu

Dugotrajni astrološki uticaji: