Početna Magazin Godine Horoskop za utorak, 17. mart 2015. godine

Horoskop za utorak, 17. mart 2015. godine

Horoskop za utorak, 17. mart 2015. godine

Kad su promene na repertoaru, ne opirite se nego aktivno učestvujte. Bez obzira na vetrove koji nas šibaju, oslonac sigurno možete naći u sebi bliskim ljudima.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Na samom početku 17. marta Uran iz znaka Ovna i Pluton iz znaka Jarca obrazovaće poslednji, sedmi u nizu kvadrata – izazovni aspekt koji je obeležio prethodnih par godina.

Sa jedne strane, već smo se koliko-toliko navikli na ovaj uticaj, većina je već našla načina da se nosi sa njim.

Sa druge strane, poslednji egzaktni aspekt u nizu uvek je najjači i najizrazitiji, a danas su i Uran i Pluton u direktnom hodu, što nije bio slučaj ni u jednom prethodnom kvadratu u nizu. Takođe, prvi put je jednoj od ove dve planete veoma blizu neka druga – danas je to slučaj sa Marsom koji se nalazi u neposrednoj blizini Urana s kim je bio u tačnoj konjukciji prošle srede.

Nećemo vas dalje umarati astrološkim terminima. Ovim smo samo hteli da naglasimo da ako verujete u astrološke pokazatelje promena, ovaj aspekt ih definitivno ili donosi ili makar zaokružuje.

Ovo su promene koje obeležavaju čitavo jedno vreme. Prethodni kontakt ove dve planete doneo je društvene promene koje su nam jasne kada pogledamo 60-te godine XX veka. Društvo pre njih i nakon njih sasvim se razlikuje.

Ono što mnoge plaši jeste poređenje sa prethodnim nizom kvadrata između ove dve planete koji se desio u periodu 1932-1934. godine. Lomovi koji su tada nastali doveli su do „rešenja“ koja su svet gurnula na ivicu ambisa nekoliko godina kasnije.

Međutim, restrukturiranje je neophodno kad god vladajući obrasci više ne odgovaraju svrsi. Ne znači da ćemo izgraditi nešto loše. Samo će biti novo, a svi se na novine teško privikavamo.

Treba živeti svoj život, a teško je njime upravljati kada moramo da se neprekidno prilagođavamo i kada ne nalazimo oslonac u prethodno utvrđenim društvenim strukturama.

Razmišljajte o ovim promenama kao o mogućnosti da učinite nešto za sebe. Da počnete nešto novo. Treba se usuditi, treba naći hrabrosti u sebi. Kad su promene na repertoaru, ne opirite se nego aktivno učestvujte. Menjanjem svog mikrosveta. Promenama u svom životu.

Na tom mikroplanu, ako danas posmatramo lične planete i Svetla, rekli bismo da nam se pruža šansa da nađemo smisao i da nađemo čvrst oslonac. Bez obzira na vetrove koji šibaju, u svojoj bliskoj okolini imamo siguran oslonac. To se ne menja. Razmislite ko su osobe koje su vaša sigurna luka i koje oblasti života su ono gde ste svoj na svome. Iskoristite to saznanje da sigurnije zakoračite u novom pravcu. Oslonac ipak postoji.

Mesec je u Vodoliji, a Venera danas ulazi u znak Bika. Sa Jupiterom u Lavu, tri važna nebeska tela su u fiksnim znacima. Eto nam stabilnosti – u bliskom, poznatom, u naučenom. Sunce, Merkur i Neptun nas iz Riba uveravaju da je vera u sebe i u podršku drugih potrebna.

Venera u Biku (17. mart – 11. april)

Venera koja danas ulazi u znak Bika, ostaće u ovom znaku do 11. aprila. Venera je vladar ovog znaka. Ona se tu oseća dobro. I to je važno u ovim danima kada je toliko nesigurnosti oko nas. Venera u Biku je ušuškanost poznatog, toplina doma, uživanje u životu i postupnost u radu.

Pogledajte u kojoj kući vam se nalazi znak Bika. Ako nemate urađenu natalnu kartu, jednostavno i besplatno je možete uraditi na linku ovde. Kuća kroz koju će narednih skoro mesec dana prolaziti Venera označava oblast života i/ili osobe u kojima možete naći oslonac narednih dana, dana koji donose promene, ali i sreću hrabrima.

Evo nekih mogućih tumačenja za tranzit Venere kroz kuće:

 • I kuća – oslonac tražite u sebi, navikama koje ste stekli u najranijem periodu života
 • II kuća – oslonac tražite u onome što ste dosad stekli, u onome što posedujete
 • III kuća – oslonac potražite u bliskom okruženju, oslonite se na sestru ili brata, na veštine koje ste rano stekli
 • IV kuća – oslonite se na roditelje, na sigurnost sopstvenog doma, na tradicionalne vrednosti
 • V kuća – oslonite se na sopstvenu kreativnost, na svoju decu
 • VI kuća – oslonite se na sigurnost svojih ustaljenih navika, na osobe koje rade za vas
 • VII kuća – oslonite se na partnera, bračnog ili poslovnog, oslonite se na zakon i pravo
 • VIII kuća – oslonite se na ono što ste nasledili ili na vrednosti svoga partnera
 • IX kuća – oslonite se na svoja uverenja i obrazovanje, potražite oslonac u osobama koje cenite
 • X kuća – oslonite se na svoj imidž i status, nađite podršku u ljudima koji su iznad vas u profesionalnoj hijerarhiji
 • XI kuća – oslonac potražite u prihodima od posla, u prijateljima ili u organizacijama kojima pripadate
 • XII kuća – oslonac potražite u duhovnoj snazi, u dobrom odmoru i čvrstom snu

Dugotrajni astrološki uticaji: