Astrologija Foto albumi Horoskop

Vazdušni znaci

Vazdušni znaci

Vazdušni element nosi sa sobom energiju ideja. Često se ova energija meša sa mentalnom energijom. Mentalna vrsta energije često se nalazi u većoj meri kod znakova drugih elemenata.

Kod vazdušnih znakova (Blizanci, Vaga i Vodolija), u pitanju je svet ideja, snažan i dubok oblik entuzijazma nastao usled činjenice da je svet vazdušnog elementa oslobođen emotivnih stega (koje su karakteristične za element vode), teških ograničenja materije (energija zemljanih znakova) i opsesija volje (energija vatrenih znakova). Vazdušni znaci su slobodni kao vetar.

Oni eksperimentišu sa svetom ideja, ali bez potrebe da te ideje izžive, da ih osete ili da grade na njima. To im daje mogućnost da žive potpuno slobodno.

Međutim, kada je ova energija prejaka, svet ideja može se pretvoriti u svet snova koji nikada ne dočekaju realizaciju. Vazdušni znaci služe da osmisle svet, a ne da ga izgrade. Za ostvarenje ideja zaduženi su drugi.

Vazduh je muški, aktivni element. On donosi ispoljavanje pokreta i komunikacije. Vazdušnim znacima je uvek potrebno još malo diskusije i koja informacija više. Vazdušni element povezuje sve stvari svojim nevidljivim nitima. 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija