Početna Magazin Godine Horoskop za utorak, 31. mart 2015. godine

Horoskop za utorak, 31. mart 2015. godine

Horoskop za utorak, 31. mart 2015. godine

Danas dve planete menjaju znake: Merkur prelazi iz znaka Riba u znak Ovna, a Mars napušta znak Ovna da bi prešao u znak Bika.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Fotografija: Radnici na parnoj lokomotivi u Indiji (1983)

O tranzitima obe planete kroz ove znake pisaćemo u nastavku ovodnevnog horoskopa, ali prvo da se osvrnemo na ovaj utorak i mogućnosti i izazove koje on daje.

Prelaz Merkura u znak Ovna će se osetiti već danas, dok će promena boja Marsa biti osetna tek u danima koji slede. Ne samo što Merkur menja znake na samom početku dana, dok će Mars to učiniti kasno popodne, već je i osetna razlika u delovanju Merkura u vodenom znaku Riba i njegovom delovanju u vatrenom Ovnu.

Pri tom, dobar deo dana imaćemo četiri planete u Ovnu: Sunce, Merkur, Mars i Uran – to je dovoljno da ovaj znak oboji dan.

Znamo tačno šta želimo i sad se ne plašimo da to i saopštimo. Uopšteno, ceo dan će izgledati ubrzano. Iako u narednim danima imamo dosta izgleda da silinu reči okrenemo u odbranu sebe ili u napad na druge, iako bi već sutra mogli osetiti nemir i nervozu, danas užurbanost, vesti koje stižu i pristižu jedna drugu, daju dobar osećaj – osećaj kada dan proleti jer smo imali toliko toga na repertoaru i sve smo završili. Osećaj ispunjenosti.

U toku dana, delujemo u skladu sa svojim osećanjima. Akcija prati emociju, a emocija obogaćuje i oplemenjuje naša dela.

Kako se dan bliži kraju, tako smo mi mirniji. Veče je ispunjeno uživanjem u zasluženom odmoru. Mnogi će uživati u pomisli da su danas učinili mnogo više nego što su i planirali.

Merkur u Ovnu (31. mart – 14. april)

Mnogo je više živosti u komunikaciji, u odnosima, u poslu…

Od sredine decembra prošle godine nismo imali Merkur u vatrenom znaku. Duži boravak u vazdušnom znaku Vodolije (od 5. januara do 13. marta) doneo nam je mogućnost da na višem nivou razmotrimo stvari, da se dogovaramo i pregovaramo.

Celu ovu godinu obeležiće duži boravak Merkura u vazdušnim znacima – verovatno nam se ukazuje na to da je potrebno da sve logički, bez padanja u vatru, razmotrimo. Dosta je bilo promena, treba da ih zajedno sagledamo.

Merkurov prolaz kroz vodeni znak Riba (od 13. do 31. marta) nas je malo uljuljkao i verovatno malo sputao u izvršavanju svakodnevnih obaveza.

Ulaskom u znak Ovna, Merkur dobija na silini, a mi dobijamo podstrek da pokrenemo pregovore i dogovore, da se manje premišljamo, a brže delujemo i spremnije zatvaramo dogovore. Manje će se otezati narednih dana, makar kad je komunikacija u pitanju.

Merkur u Ovnu može doneti ishitenost, ali tu je odlučno uzemljenje koje će, tokom njegovog ovogodišnjeg boravka u Ovnu, davati dve planete vezane za porive i delovanje – Venera i Mars su u znaku Bika. Dakle, možemo očekivati da će stvari biti brže izvršavane, a da pri tom nećemo tako lako padati u iskušenje da brzopletošću pokvarimo dugoročne planove.

Ono što pak Venera i Mars u Biku neće sprečiti, to je povećana doza sarkazma. Ako ste njemu skloni, probajte da obuzdate jezik. Ako takav stil ophođenja prema vama ili drugima ne trpite, probajte da ojačate živce i ponekad, u naredne dve sedmice – zapušite uši.

Merkur će na samom početku svog boravka u znaku Ovna, napraviti protočan i veoma koristan aspekt sa retrogradnim Saturnom u Strelcu – 2. aprila. Odlično za sve poslovne ljude, za dogovore i pregovore, ali i za one koji uče.

U ponedeljak, 6. aprila, pravi isti takav aspekt sa Jupiterom u Lavu – dodatan podstrek za uspeh u poslu i školi, za dobar završetak parnice ili sklapanje dobrih poslovnih ugovora.

Iznenadne vesti, neočekivani susreti, nova poznanstva i poslovi, to bi mogao da donese susret Merkura sa Uranom na istom stepenu Ovna, 8. aprila.

U danima koji slede, Merkur i Sunce će ići veoma blizu jedno drugom. U redu je, čak veoma dobro, ako smo načisto sami sa sobom – naše će misli i reči postati samo jače i odlučnije. Ali u situacijama u kojima se ne snalazimo najbolje ili u kojima smo suočeni sa ljudima koje ne razumemo sasvim, mogli bismo biti malo zaslepljeni i naša snaga se onda pretvara u slabost – isuviše snažne reči vraćaju nam se kao bumerang.

Venera 11. aprila prelazi u znak Blizanaca. Par preostalih dana boravka Merkura u Ovnu, mogli bi doneti mnogo kontakata i još življu komunikaciju.

Mars u Biku (31. mart – 12. maj)

Mars se u Biku ne oseća najbolje. Ovo je znak njegovog „pada“. Ali on itekako može biti pozitivan i doneti mnogo toga dobrog.

Planeta delovanja u ovom znaku je okrenuta postizanju konkretnog cilja. Sporije ćemo se kretati, ali ćemo biti odlučniji. Ukoliko smo sigurni u svoje ciljeve, u periodu dok je Mars u znaku Bika, ka njima ćemo sigurno i nezaustavljivo koračati. Ovo je velika fizička energija, ali i upornost. Ukoliko je cilj poznat, prepreke ne postoje.

U Biku, naročito dok je i Venera u ovom znaku, Mars želi i da uživa. Ako su nam ciljevi neodređeni ili ako ih ne osećamo kao svoje, veoma je velika verovatnoća da nećemo želeti da radimo rada radi ili forme radi. Ne. Radije ćemo lenstvovati.

Mars na svom putu kroz znak Bika, u ponedeljak, 6. aprila, dolazi u kontakt sa retrogradnim Saturnom u Strelcu. On ne želi nedoumice – bilo je lomova, bilo je promena, hajde sada da vidimo šta su nam ciljevi. Treba prilagoditi načine delovanja mogućnostima u kojima smo i ograničenjima koje pred nas stavlja društvo i vreme u kome živimo.

Tek što Venera bude napustila znak Bika, 12. aprila Mars formira pozitivan aspekt sa Neptunom u Ribama. Ako je do uživanja i sanjarenja, evo dana idealnog za to. Ako smo usmereni ka ostvarenju cilja, evo uvek neophodnog dodatka: vere da cilj možemo da dostignemo i prestignemo.

Ta vera bi mogla biti poljuljana 18. aprila, kada Mars bude u kvadratu sa Jupiterom u Lavu. Neko će od Jupitera koji je napokon krenuo direktno, dobiti podsticaj, ali biće i onih koji će se sukobiti sa drugima. Među njima, biće onih koji će te sukobe koristiti kao opravdanje za svoj iznenadni pesimizam.

Istrajniji dobijaju par dana kasnije dodatni, veoma snažan podsticaj: Mars obrazuje trigon sa Plutonom u Jarcu 21. aprila. Velika snaga, ali i stabilnost.

Sunce će se dan ranije pridružiti Marsu u znaku Bika. Sva volja, sila i moć na strani je naše odlučnosti da završimo započeto.

Kada Mars bude, u maju, prešao u znak Blizanaca, oni koji su znali šta žele i čemu teže na početku Marsovog boravka u Biku, moći će da primete da su cilj ili postigli ili mu se veoma primakli.

Dugotrajni astrološki uticaji: