Početna Magazin Godine Horoskop za sredu, 15. april 2015. godine

Horoskop za sredu, 15. april 2015. godine

Horoskop za sredu, 15. april 2015. godine

Iskoristite ovaj dan da proverite svoje finansije i razmotrite svoje troškove. Proveravajte brojeve, ali ne donosite odluke. Danas se lako odričemo, ali ćemo se teško držati strogih pravila u budućnosti.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Tokom prvog sata ovog dana, Merkur prelazi iz znaka Ovna u znak Bika, Mesec putuje kroz znak Riba, a Venera i Saturn će se naći tačno nasuprot jedno drugom.

O boravku Merkura u znaku Bika, za one koje to bude zanimalo i u danima koji slede, više u drugom delu ovog teksta. Ovde samo sve zbirno spominjemo jer svi ovi astro događaji upućuju na sporost ove srede.

Međutim, za razliku od utorka kada nam je prijala okrenutost sebi i kada smo usporili samoinicijativno, danas bismo mogli da osetimo da je zaustavljanje nametnuto. Nešto nas koči i sputava.

To možemo, opet, biti i mi sami. Ovog puta nesvesno i nevoljno. Jer Mesec u Ribama tome pogoduje, a opozicija između Venere i Saturna to naglašava: umanjujemo sopstvenu vrednost, sumnjamo u sebe i svoje sposobnosti, nesigurni smo jer preispitujemo svoje zasluge.

Ovaj aspekt inače izaziva nelagodu i neprijatno osećanje da je radost neprimerena trenutku ili stanju. Ne morate se opirati, ali nemojte se ni sasvim prepuštati.

Iskoristite ovaj dan da proverite svoje finansije i razmotrite svoje troškove. Ima li mesta za uštedu i preraspodelu? Proveravajte brojeve, ali ne donosite odluke. Jer danas ćete biti veoma strogi i prema sebi i prema članovima svoje porodice.

Ovaj dan olakšava odricanje, ali ćemo se teško držati strogih pravila koje bi da nametne. Zato: proverite, zapišite, pa se zapisanom vratite za koji dan kako biste doneli odluku koja je održiva na duže staze.

Merkur u Biku (15. april – 1. maj)

Merkur u fiksnom, zemljanom znaku Bika gubi na svojoj brzini, ali dobija veću moć koncentracije. Dakle, za sve poslove gde je potrebna metodičnost, upornost i posvećenost, druga polovina aprila predstavlja savršen period.

Ovaj Merkur je tiši, ali zato zna da bude ubedljiviji. Reči sada manje lete, ali mogu bolje da pogode. Dakle, ako je potrebno da zavšite neke pregovore koji se razvlače već duže vreme, ako je potrebno da nekoga ubedite u svoju ili vrednost svog preduzeća/proizvoda, druga polovina aprila je pravo vreme za to.

Merkur će, tokom ovogodišnjeg boravka u Venerinom znaku Bika, biti počastvovan njenim prisustvom u svom znaku Blizanaca (O Veneri u Blizancima v. link na kraju teksta). Ova tzv. „razmena sedišta“ dve planete, znači da se one međusobno podstiču.

Domaćin znaka je spreman da objasni svom gostu kako najbolje da iskoristi sve prednosti gostinske kuće. Dakle, Venera je tu da do kraja aprila objasni Merkuru kako možemo uživati u malo reči, ako su one izabrane te nose posebnu vrednost.

Merkur objašnjava, istovremeno, Veneri da postoje različiti oblici i da je lepota u raznovrsnosti. Zajedno, oni podstiču najbolje jedno u drugom i izvlače najbolje iz znakova kroz koje tranzitiraju.

Tako će ovaj boravak Merkura u Biku krasiti posebna prijemčivost na lepotu i umetnost. Bićemo pedantni i strpljivi, a zahvaljujući uticaju Blizanaca, nećemo upasti u rutinu i neće nas obuzeti lenjost duha.

Dugotrajni astrološki uticaji: