Lav

Primetiće se da Lavovi često sami „čitaju“ priznanje i divljenje čak i tamo gde ih i nema. Toliko njima deluje prirodno njihovo postojanje. Ali da nema razvijenog tog ega, ne bi bilo ni ljubavi uopšte. Jer moramo „imati i znati sebe“ da bismo voleli druge. 

Na sredini je Zodijaka i sebe vidi kao središte sveta. Centralnu tačku oko koje se sve vrti. Ne treba grešiti u pretpostavci: nije on sebe tu postavio. To mesto mu jednostavno, po prirodi stvari, pripada.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ako se posmatra i put po Zodijaku, do Lava smo prošli kroz sva četiri elementa. Lav je na tom putu osvestio delić svega – tu je volja, tu je materija, misao i osećanja. Za razliku od Ovna koji predstavlja praiskonski početak svega, Lav konkretno predstavlja prve korake ljudskog bića. Lav je detinjstvo i dete u svakome od nas.

I baš kao „ljudsko mladunče“, njemu pristaje da bude zagledan u sebe, zadivljen svojim razvojem i rastom. I baš kao i odnos čovečanstva prema deci, što ih civilizacija više štiti to je stepen razvijenosti te civilizacije veći, tako i Lav oseća da je u interesu svih da mu iskažu dužno poštovanje i neminovno divljenje.

Primetiće se da Lavovi često sami „čitaju“ priznanje i divljenje čak i tamo gde ih i nema. Toliko njima deluje prirodno njihovo postojanje. Ali da nema razvijenog tog ega, ne bi bilo ni ljubavi uopšte. Jer moramo „imati i znati sebe“ da bismo voleli druge. A Lav kad voli, on voli bez zadrške. Kad daje, daje sve bez ikakvog računa i očekivanja. Opet, baš kao dete. Kao što bez ljubavi ne može, tako ljubav i nesebično daje.

Snaga koja stremi najvišoj tački na nebu. Sve smo prošli, hajdemo sada da se vinemo do zvezda. Hrabro, smelo, sa sjajem u očima i grivom koja leprša. Sjajan prizor! Za sliku ili film, za vajarsko delo. I ako ne uspe, biće ovekovečen u sećanju drugih. Ali on ne razmišlja o neuspehu jer je za uspeh predodređen. Rođen za velike stvari, on se uzdiže.

Ali na svom putu, čist predstavnik ovog znaka nikada neće uniziti druge. Baš kao što silno zna da voli, tako i zna da poštuje svaku veličinu. Uostalom, on je poseban, pa ga drugi nikako neće moći zaseniti. A veličinu on ceni. Kao i umetnost i svako postignuće. Voli lepotu u svemu. I hrabrost da se bude svoj.

Lav neće saplesti, pre će pomoći. Jer i u tome je njegova veličina. Da li svi tu veličinu žele da priznaju, nije toliko ni bitno. On zna šta jeste i koliko će se uzdići.