Astrologija Foto albumi Horoskop

Vatreni znaci

Vatreni znaci

Vatreni znaci se najčešće opisuju kao znaci delovanja. Delovanje kao pokret bića ka spoljnom svetu, kao uticaj sopstva na okolinu. Za taj iskorak ka spolja potrebna je volja.

Volja je reč koja se često koristi za vatrene znake. Volja za bitisanjem, delovanjem, pronalaženjem, za stvaranjem… To je životna snaga koja sija u nama.

Vatreni znaci (Ovan, Lav i Strelac) ne primaju, već oni sami deluju, traže. Dakle, energija je muška. Unutrašnja volja koja mora da se odrazi na spoljašnjost, koja se projektuje na drugoga.

Vatru ne možemo sasvim uhvatiti, ali je možemo kontrolisati. Ali ako izmakne kontroli, vatra uništava (“Dobar je sluga, ali loš gospodar”).

Život je nastao iz vode, ali tek kada je čovekoliko biće uspelo da ukroti vatru ono je postalo čovek. Vatra nam je potrebna da bismo se ugrejali, zaštitili i imali bolju hranu, ali vatra je omogućila i nastanak civilizacije. Ona pobeđuje mrak.

Vatra uvek teži visinama, pa se vezuje za ideale. Varnica može da pokrene nove ideje, baklja omogućava kretanje po tami.

Vatra obezbeđuje osećaj sigurnosti i toplote ljudskom rodu, a čoveku pojačava samopouzdanje. Ona se povezuje sa stvaralaštvom, inspiracijom, hrabrošću i entuzijazmom. Vatra čoveka, zbog svega toga, opčinjava.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija