Početna Nekategorizovano Zemljani znaci

Zemljani znaci

Zemljani znaci

Energija zemljanih znakova (Bik, Devica i Jarac) povezana je sa materijom. Ljudska bića su povezana sa materijom pre svega preko svoje fizičke forme: svojih tela.

Živimo u materijalnom svetu u kome se i naše telo razvija. Znaci zemlje nas povezuju sa materijalnom i fizičkom manifestacijom života. Fizička manifestacija postoji u obliku zgušnjavanja energije.

Voda, na primer, na hladnoći se smrzava, na umerenoj temperaturi je tečna, a na visokoj je para. Što je slabija, energija ima manju gustinu i strukturu. Znaci zemlje nas povezuju sa tom sposobnošču zgušnjavanja materije.

Energija zemlje nam pokazuje kako funkcionišemo sa procesom zgušnjavanja energije koji od nas zahteva da usporimo kako bismo shvatili kako živimo i i ko smo na konkretnom planu.

Materijalno nije ni niže ni degradirajuće, materijalno je potrebno. Kao kod naših tela čija su fizička oboljenja eho našeg mentalnog stanja, naš odnos sa materijalnim svetom je eho našeg odnosa sa drugima.

Zemlja je čvrsta, opipljiva. Zemljani znaci veruju samo u ono što mogu da vide, čuju, dodirnu, probaju ili pomirišu. Ako nešto ne osećaju čulima, to nešto i ne postoji.

Zemljana energija je ženska, iz nje se stvara. Zemljani znaci su praktični, oni su ti koji od ideje prave konkretne stvari, ali se oni ne pokreću iz poznatog i utvrđenog, pa je negativna strana zemlje rigidnost i preterani konzervatizam.