Početna Magazin Godine Horoskop za utorak, 3. mart 2015. godine

Horoskop za utorak, 3. mart 2015. godine

Horoskop za utorak, 3. mart 2015. godine

Ako vam je bio potreban samo impuls u pravom smeru, ovih dana biste ga mogli dobiti. Osmehnite se i usudite se. Kroz život se sigurno korača.

Fotografija je iz filma „Las Vegas“ (pročitajte Las Vegas – momačko veče starih prijatelja). Energija dana podseća na nesputanost i optimizam ovog mesta – ne znači da vas savetujemo da se kockate :)

Vatrena energija je, u odnosu na jučerašnji dan, još snažnija, ali su pokretači drugi. Nemamo stabilizujući uticaj Saturna, dok su u fokus došli Uran u Ovnu i Jupiter u Lavu. Ove dve planete vrše snažan uticaj, ali je pitanje da li ćemo se od njega skloniti, plašeći se da nas ne oduva ili ćemo ih prihvatiti kao vetar u leđa.

Međutim, pored uticaja naše volje, bitno je napomenuti da i Uran i Jupiter u ovoj kombinaciji mogu mnogo lakše da nas zavedu praznim pričama.

Uran je eksplozivna, nepredvidiva planeta. Veoma je važan kao pokretač promena, ali nikada nismo sigurni koje promene su u pitanju i kako ćemo mi reagovati na njih.

Jupiter, mada poznat kao Veliki dobročinitelj, nalazi se u retrogradnom hodu kroz znak Lava. U toku današnjeg dana (u zoru, zapravo), on će se naći na istoj tački Zodijaka sa Mesecom. Ego bi mogao postati predimenzioniran kod mnogih. A danas se ne zna na koju stranu bi mogao da se zanese i uznese.

Ali hajde da verujemo da je dovoljno mudrosti u čoveku i da će ovaj i dani ove sedmice doneti šansu za sreću, prosperitet, napredak.

Ovaj dan bi mogao biti i središnji deo priče koja je počela krajem septembra 2014. godine, a svoj epilog će dobiti krajem juna ove godine. Ove dve planete su, naime, trigon obrazovale u septembru, a to će uraditi ponovo u junu. Razlika među ovim dešavanjima ogleda se u tome što je u septembru Uran išao unazad, danas to čini Jupiter, a u junu, kako i priliči završnici koja treba da nas odvede negde – obe planete idu direktno kroz znak Ovna, odnosno Lava.

Možete li složiti priču u okviru ovih vremenskih odrednica? Ima li nešto što je dobilo neočekivan oblik, pravac, smisao u septembru, što bi moglo da se iskristališe ovih dana i da se finišira početkom leta?

Jupiter nam daje smelost, čak i osionost, uliva nam nadu i puni nas optimizmom. Verujemo da je moguće. Uran nas izbacuje iz sigurnog ležišta kako ne bismo zapustili sopstvene potencijale, daje nam varnicu čak i kada deluje da je sve oko nas prekriveno prašinom i pepelom. Zajedno omogućavaju jačanje prometejskog duha u nama.

Moguće su prekretnice, željene, ali i neočekivane. Deluje da sreća dolazi sama, ali smo joj mi uvek, čak i nesvesno, pripremili teren. Ako vam je bio potreban samo impuls u pravom smeru, ovih dana biste ga mogli dobiti. Osmehnite se i usudite se. Kroz život se sigurno korača.

Osobe koje su rođene u vatrenim znacima (Ovan, Lav i Strelac), kao i one osobe koje imaju planete i uglove na oko 15 stepeni ovih znakova, dobijaju najjači podsticaj (ako nemate urađenu natalnu kartu, možete je, besplatno i jednostavno, uraditi na linku ovde).
Međutim, najpovoljniji uticaj – izbalansiranu dobrobit od obe planete, dobijaju osobe rođene od 2. do 12. decembra i one koje imaju podznak i planete od 9. do 19. stepena znaka Strelca.

Dugotrajni astrološki uticaji: