Horoskop Magazin Godine

Horoskop za utorak, 3. mart 2015. godine

Ako vam je bio potreban samo impuls u pravom smeru, ovih dana biste ga mogli dobiti. Osmehnite se i usudite se. Kroz život se sigurno korača.

Fotografija je iz filma “Las Vegas” (pročitajte Las Vegas – momačko veče starih prijatelja). Energija dana podseća na nesputanost i optimizam ovog mesta – ne znači da vas savetujemo da se kockate :)

Vatrena energija je, u odnosu na jučerašnji dan, još snažnija, ali su pokretači drugi. Nemamo stabilizujući uticaj Saturna, dok su u fokus došli Uran u Ovnu i Jupiter u Lavu. Ove dve planete vrše snažan uticaj, ali je pitanje da li ćemo se od njega skloniti, plašeći se da nas ne oduva ili ćemo ih prihvatiti kao vetar u leđa.

Međutim, pored uticaja naše volje, bitno je napomenuti da i Uran i Jupiter u ovoj kombinaciji mogu mnogo lakše da nas zavedu praznim pričama.

Uran je eksplozivna, nepredvidiva planeta. Veoma je važan kao pokretač promena, ali nikada nismo sigurni koje promene su u pitanju i kako ćemo mi reagovati na njih.

Jupiter, mada poznat kao Veliki dobročinitelj, nalazi se u retrogradnom hodu kroz znak Lava. U toku današnjeg dana (u zoru, zapravo), on će se naći na istoj tački Zodijaka sa Mesecom. Ego bi mogao postati predimenzioniran kod mnogih. A danas se ne zna na koju stranu bi mogao da se zanese i uznese.

Ali hajde da verujemo da je dovoljno mudrosti u čoveku i da će ovaj i dani ove sedmice doneti šansu za sreću, prosperitet, napredak.

Ovaj dan bi mogao biti i središnji deo priče koja je počela krajem septembra 2014. godine, a svoj epilog će dobiti krajem juna ove godine. Ove dve planete su, naime, trigon obrazovale u septembru, a to će uraditi ponovo u junu. Razlika među ovim dešavanjima ogleda se u tome što je u septembru Uran išao unazad, danas to čini Jupiter, a u junu, kako i priliči završnici koja treba da nas odvede negde – obe planete idu direktno kroz znak Ovna, odnosno Lava.

Možete li složiti priču u okviru ovih vremenskih odrednica? Ima li nešto što je dobilo neočekivan oblik, pravac, smisao u septembru, što bi moglo da se iskristališe ovih dana i da se finišira početkom leta?

Jupiter nam daje smelost, čak i osionost, uliva nam nadu i puni nas optimizmom. Verujemo da je moguće. Uran nas izbacuje iz sigurnog ležišta kako ne bismo zapustili sopstvene potencijale, daje nam varnicu čak i kada deluje da je sve oko nas prekriveno prašinom i pepelom. Zajedno omogućavaju jačanje prometejskog duha u nama.

Moguće su prekretnice, željene, ali i neočekivane. Deluje da sreća dolazi sama, ali smo joj mi uvek, čak i nesvesno, pripremili teren. Ako vam je bio potreban samo impuls u pravom smeru, ovih dana biste ga mogli dobiti. Osmehnite se i usudite se. Kroz život se sigurno korača.

Osobe koje su rođene u vatrenim znacima (Ovan, Lav i Strelac), kao i one osobe koje imaju planete i uglove na oko 15 stepeni ovih znakova, dobijaju najjači podsticaj (ako nemate urađenu natalnu kartu, možete je, besplatno i jednostavno, uraditi na linku ovde).
Međutim, najpovoljniji uticaj – izbalansiranu dobrobit od obe planete, dobijaju osobe rođene od 2. do 12. decembra i one koje imaju podznak i planete od 9. do 19. stepena znaka Strelca.

Dugotrajni astrološki uticaji:


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija