Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 23. do 30. marta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 23. do 30. marta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 23. do 30. marta 2015. godine

Protekla sedmica će odjekivati neko vreme. Neki će, možda, tek sada osetiti njen uticaj. Ali stvari se, nakon prošlonedeljnih uzbuđenja, stišavaju i prebacuju u drugu sferu života.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Fotografija sa tekstom: Zlatne godine

Bez obzira da li su uzbuđenja odavno kulminirala, da li nas promene u talasima pogađaju već neko vreme ili sada tek primećujemo da nam život skreće u nekom drugom pravcu, ova sedmica bi ipak trebalo da donese predah od turbulencija.

Već u ponedeljak imamo konfiguraciju koja je prolazna, ali nudi dobar trenutni oslonac.

Mesec prolazi kroz stameni znak Bika i pravi trigon sa Plutonom u ambicioznom i usmerenom Jarcu. Oba ova zemljana znaka nalaze se u dobrom odnosu sa Ribama. Merkur, planeta komunikacije i trgovine, prolazi ovim znakom. Iako je juče bio tačan sekstil između Merkura i Plutona, ovaj uticaj se donekle oseća i danas, a pojačava ga i Mesec koji svojim vezama sa ove dve planete ponovo povezuje i njih.

I mi tako dobijamo mogućnost da staloženo počnemo ovu sedmicu. Ali baš kao što nas ponedeljak uvodi u sedmicu koja nam nudi stišavanje situacije, konsolidaciju i razmatranje postignutog i planiranog, tako nam nekako ovaj prvi dan nudi i uvod u vraćanje na temu unutrašnjeg sveta, emocija i nasušnih potreba duše.

Jupiter iz Lava aspektuje Mesec u Biku. Oba snažna, fiksna znaka.

Nema tu trvenja, ali ima gomilanja osećanja. Narednih dana ćemo ih izraziti i/ili im se prepustiti.

Sunce i Saturn će u sredu pružiti podršku jedno drugom i onim osobama koje su vredno radile, a potreban im je samo mali podstrek da istraju do konačnog uspeha. Ovo nije pokretački aspekt. On podržava već pokrenute priče, delatnosti u koje je već uložen trud i rad.

Oba nebeska tela su u vatrenim znacima – Sunce u Ovnu, Saturn u Strelcu, te će podrška biti dovoljno snažna. Sunce tek što je kročilo u znak Ovna i time započelo novi godišnji ciklus. Saturn se vraća kroz znak Strelca. Utvrđujemo započeto i dobijamo poene za prelazak na drugi nivo.

Ove sedmice se bavimo i emocijama i odnosima, kao što je nagovestio ponedeljak. Nećemo biti podstaknuti da raščišćavamo, taj period je iza nas. Bićemo podstaknuti da se udubimo više u razmatranje svojih i potreba drugog.

Gde su granice među nama? Do koje crte možemo dopustiti sebi ludovanje i zaboravljanje? Vidimo li uopšte tu crtu ili se sve razlilo pod uticajem naših iluzija?

U utorak imamo mogućnost da razgovaramo ili sadržajno ćutimo sa drugom osobomVenera iz Bika pravi sekstil sa Neptunom u Ribama, a nešto dalje, u tom istom znaku Riba, Merkur i Hiron će se naći na istom stepenu. Divno za romantične i umetničke duše.

Mesec će, krajem radne sedmice, prolaskom kroz vodeni znak Raka, donekle uzburkati emocije. U petak je Prva mesečeva četvrt u Raku. Uvod u zalet koji pravimo. Preludijum za razuzdani kontakt Venere i Jupitera u subotu. Jesmo li mi to puni snage koja će nas odvesti negde ili zaluđeni i zavedeni na pogrešni put?

Ovaj vikend bi, bez obzira na eventualnu neumerenost, mogao da nam donese, ako ne pravu sreću, onda bar zadovoljstvo. I red je. I mi, Cigani, dušu imamo…

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak – Venera u Biku sekstil Neptun u Ribama
    Merkur konjukcija Hiron u Ribama
  • sreda – Sunce u Ovnu trigon Saturn retrogradni u Strelcu
  • petak – Prva mesečeva četvrt u Raku
  • subota – Venera u Biku trigon Jupiter retrogradni u Lavu
    Venera u Biku trigon Lilit u Devici

Dugotrajni astrološki uticaji: