Astrologija Foto albumi Horoskop

Vodeni znaci

Vodeni znaci

Element vode predstavlja oblik života koji bi se mogao opisati kao energija veza koje stvaramo, živimo i izražavamo u našem okruženju.

Ljudska bića imaju sposobnost da stvaraju veze. Ta energija je nevidljiva, ali stvarna i prisutna. Ona omogućava tkanje veza među ljudima. Elemenat vode i vodeni znaci – Rak, Škorpija i Ribe, predstavljaju proces kojim se razvija senzibilnost, prijemčivost i doživljalj drugih.

Voda je materija koja se teško zadržava, nije ju je lako zatvoriti, a istovremeno može biti izuzetno probojna i može lako preplaviti sve što se nađe pred njom. Voda može biti močvarna i može biti bujica; može kapati i teći u slapovima. Ona preuzima oblik suda u kome se nalazi.

Na isti način, vodeni znaci mogu lako prelaziti iz stanja melanholije u stanje velike uzbuđenosti. Oni su pasivni, ženski znaci, izuzetno prijemčivi.

Energija vode je promenljiva, pokretljiva i vezuje se za osećanja i međusobni uticaj ljudi. Vodeni znaci su osetljivi na potrebe drugih. Oni reaguju u skladu sa raspoloženjem.

Kako su snažno povezani sa psihičkim tkanjem života, povezuju se i sa okultnim. Oni označavaju prošlost, sadašnjost i budućnost i čuvaju tajne rođenja, smrti i vaskrsenja.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija