Vodeni znaci

Vodeni znaci

Element vode predstavlja oblik života koji bi se mogao opisati kao energija veza koje stvaramo, živimo i izražavamo u našem okruženju.

Ljudska bića imaju sposobnost da stvaraju veze. Ta energija je nevidljiva, ali stvarna i prisutna. Ona omogućava tkanje veza među ljudima. Elemenat vode i vodeni znaci – Rak, Škorpija i Ribe, predstavljaju proces kojim se razvija senzibilnost, prijemčivost i doživljalj drugih.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Voda je materija koja se teško zadržava, nije ju je lako zatvoriti, a istovremeno može biti izuzetno probojna i može lako preplaviti sve što se nađe pred njom. Voda može biti močvarna i može biti bujica; može kapati i teći u slapovima. Ona preuzima oblik suda u kome se nalazi.

Na isti način, vodeni znaci mogu lako prelaziti iz stanja melanholije u stanje velike uzbuđenosti. Oni su pasivni, ženski znaci, izuzetno prijemčivi.

Energija vode je promenljiva, pokretljiva i vezuje se za osećanja i međusobni uticaj ljudi. Vodeni znaci su osetljivi na potrebe drugih. Oni reaguju u skladu sa raspoloženjem.

Kako su snažno povezani sa psihičkim tkanjem života, povezuju se i sa okultnim. Oni označavaju prošlost, sadašnjost i budućnost i čuvaju tajne rođenja, smrti i vaskrsenja.