Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 20. mart 2015. godine

Horoskop za petak, 20. mart 2015. godine

Horoskop za petak, 20. mart 2015. godine

Pomračenje Sunca 20. marta biće vidljivo u Srbiji i time će, smatraju astrolozi, ono imati veći uticaj na ljude sa ovog područja. Iskoristite ovu energiju, nemojte je se plašiti.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Danas je Solarna eklipsa na poslednjem stepenu Zodijaka. Solarna eklipsa (pomračenje Sunca) dešava se kada Mesec prolazi između Sunca i Zemlje. Mesec na taj način blokira sunčevu svetlost i baca senku na Zemlju.

Upravo ovo se dešava 20. marta u 10:37h. Astrolozi smatraju da eklipse imaju najjači uticaj na područjima gde je pomračenje vidljivo, a ova eklipsa biće delimično vidljiva i kod nas u Srbiji i širom evropskog kontinenta.

Smatra se da je delovanje snažno u onim oblastima gde se konjukcija Sunca i Meseca (dakle, eklipsa) nalazi u tzv. uglovima, a u Srbiji će ovog petka oni biti u jednom od uglova, tačnije na MC – najvišoj tački neba. Dakle, možemo svi zajedno očekivati snažniji uticaj ovog fenomena.

Većina astrologa smatra da se uticaj eklipsa oseća oko šest meseci, ali ima i onih koji veruju da koliko sati traje pomračenje, na toliko godina se proteže njegov uticaj. To bi značilo da će uticaj ove eklipse trajati nešto više od dve godine.

Kao što smo napomenuli u Astrološkom pregledu sedmice, eklipse su uobičajen prirodni fenomen. Ono što je, međutim, za nas posebno kad je u pitanju ova eklipsa jeste upravo to što će ona biti delimično vidljiva kod nas. Naredna eklipsa koja će biti vidljiva u Evropi biće eklipsa 2026. godine, a poslednji put smo imali priliku da pomračenje vidimo 1999. godine. Ali ovoga se NIKAKO ne treba plašiti.

Zanimljivo je i to što se susret Sunca i Meseca dešava nakon poslednjeg u nizu kvadrata između Urana i Plutona (v. link na kraju teksta), neposredno nakon Supermeseca – momenta kada je Mesec najbliže Zemlji; a neposredno pre nego što ova dva Svetla napuste znak Riba i pređu u znak Ovna.

Sa prelaskom Sunca u znak Ovna počinje novo godišnje doba – proleće, a taj događaj označava početak astrološke nove godine. Pređen je čitav Zodijak i eto, na poslednjem stepenu, poslednjeg znaka dešava se susret Sunca i Meseca.

Nema značajnih aspekata planeta ka ovom Mladom mesecu. Kao da i to pojačava značaj same poruke: završavamo sa nečim, prevaziđeni pokretači i završene bitke treba da ostanu u prošlosti. Zatvaramo vrata jedne sfere i zakoračujemo u drugu.

Na vama je da pazite kako zatvarate vrata. Pazite prste, pazite da ne lupite vratima, pazite da ne tresnete nekoga ili sebe same po nosu.

Ali se, bez obzira kakvi da su završeci, koncentrišite na ono što počinje. Počeci su sada važni. Zato se i oslobađamo bremena prošlosti. Nekada je taj proces bolan jer ne želimo da prihvatimo da je potrebno nastaviti dalje. Ali moramo dalje. Kroz život se sigurno korača.

Proverite u kojoj kući vaše natalne karte se nalazi 29. stepen Riba. Ako nemate urađenu natalnu kartu, možete je jednostavno, brzo i besplatno uraditi na linku ovde.

U sferi života koju simboliše ta kuća dolazi do raščišćavanja terena i postavljanja novih temelja. Neko će možda prvo osetiti prazninu zbog onog što je završeno. Ali ta praznina, taj brisan prostor potreban je da bi se privuklo novo, da bismo počeli novu fazu u životu.

Astrologija je složena, lepa i višeznačna. Ništa nije uklesano u kamenu, sve se menja u zavisnosti od našeg ponašanja. Ali nam astrologija može dati neke smenice, olakšati put. Kako će se ova eklipsa odraziti na nas, zavisi i od nas i od celokupne naše natalne karte. Ovde vam dajemo samo neke osnovne ideje. Istražujte sami i razmišljajte o sebi i svom putu. To je najvažnije od svega.

Eklipsa će najjače uticati na rođene: od 15. do 25. marta, od 16. do 27. juna, od 17. do 27. septembra i od 17. do 27. novembra.

Prema kući u kojoj „pada“:

 • U I kući – Počinje period ličnog razvoja i rasta
 • U II kući – Preispituje se odnos prema vrednostima, posedu i novcu
 • U III kući – Period promene načina komunikacije, odnosa prema okolini
 • U IV kući – Vreme porodičnih kriza ili promena unutar doma
 • U V kući – Period menjanja romantičnih predstava – prestajemo ili počinjemo da se zaljubljujemo na drugi način, promene odnosa prema deci i slobodnom vremenu
 • U VI kući – Period promena u svakodnevici, u rutini
 • U VII kući – Period promena odnosa prema partneru, bračnom ili poslovnom
 • U VIII kući – Period promena shvatanja zajedničke imovine, shvatanja naše odgovornosti prema drugima i drugih prema nama
 • U IX kući – Period promena našeg shvatanja sveta i puta na kome se nalazimo
 • U X kući – Period promene statusa, imidža, karijere
 • U XI kući – Period u kome se menja naš odnos prema prijateljima, široj zajednici kojoj pripadamo
 • U XII kući – Početak perioda kada se osoba okreće više sebi, svom unutrašnjem svetu

Dugotrajni astrološki uticaji: