Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 13. mart 2015. godine

Horoskop za petak, 13. mart 2015. godine

Horoskop za petak, 13. mart 2015. godine

Par reči o ovom petku u kom nas čeka blaža, ali i energija sa kojom se mnogo lakše barata, i nešto više o boravku Merkura u znaku Riba. Komunikacija dobija nove tonove.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Danas, posebno u prepodnevnim satima, dobijamo pozitivan impuls da se bacimo u koštac sa problemima koji nas pritiskaju. Orno prionite na završavanje poslova. Pokupite repove koji se vuku i onemogućavaju vam dalje napredovanje. Nemojte počinjati nove stvari, već se bavite onima koje od ranije čekaju na izvršenje.

Osmehnite se danu i uživajte u njemu. Posetite prijatelje ili ih pozovite kod vas ili na čašicu priče u nekom lokalu. Pričajte i aktivno slušajte. Možda je vašim prijateljima potrebno rame za plakanje, a u svakom slučaju će im dobro doći, kao i vama uostalom, da se ispričaju sa nekim ko ih voli i razume.

Merkur u Ribama

Danas je Merkur ušao u znak Riba. Merkur je planeta koja u jednom znaku u proseku ostane oko tri nedelje, ali je u Vodoliji ove godine boravio duže – od 5. januara. Pošto se kroz ovaj znak vraćao (išao retrogradno), početak ove godine je obeležio način komuniciranja a la Vodolija.

Sada ulazimo u deo marta koji će obeležiti ne živa razmena ideja, već intuitivno shvatanje i prihvatanje neizrečenog – Merkur u Ribama tako deluje. U ovom znaku, Merkur ostaje do 7. aprila.

On se u ovom znaku ne oseća najbolje i mnogi ovu poziciju Merkura doživljavaju slično njegovom retrogradnom periodu, ali to nije baš sasvim tako. Iako bi moglo biti problema u brzini protoka informacija, ovde je mnogo manje nervoze i mnogo više nemara.

Međutim, ne znači da će komunikacija biti veoma teška ili čak nemoguća. Ovo je samo period u kome će mnogo više značiti način na koji nešto pitate, osećaj koji izazivate u sagovorniku nego što je bitno samo pitanje ili u kom ste odnosu sa sagovornikom i koje su njegove dužnosti prema vama. Zato, nasmešite se pre nego što se obratite drugome.

Neće to uvek biti lako i nije da neće biti nikakvih problema. Na samom početku svog boravka u Ribama, Merkur se sukobljava sa Saturnom u Strelcu. Vikend pred nama i prvi dani sledeće sedmice, mogli bi biti obojeni kritizerstvom. Mogli bismo se naći u procepu između načina na koji smo naučeni da razmišljamo i načina razmišljanja koji nam sad, odjednom, nameće okolina.

Samo polako. Ne zaboravite, ovaj Merkur nije da ne želi da žuri. On je jednostavno rasplinut na sve strane. Njemu je bitna šira slika. On mora da doživi da bi shvatio. I ovakav način razmišljanja i viđenja sveta je podržan do kraja prve sedmice aprila.

Ako ste od onih koji vole da brzo, efikasno i „direkt u suštinu“ završavaju stvari, nemojte se nervirati, nego se priključite ostalima u plutanju na moru podataka. Možda zaista doživite proviđenje i stvari odjednom sasvim jasno sagledate. Ako ste inače skloni tome, evo vašeg perioda. Ne budite lenji, iskoristite ga.

A da bi nas sve mogla dotaći neka vrsta intelektualne uspavanosti, mogla bi. Kraj sledeće sedmice, kada se Merkur bude spojio sa Neptunom u Ribama, definitivno nije vreme za donošenje suda o nekome ili nečemu. Gledajte filmove, čitajte knjige, idite u pozorište… Ili se aktivno bavite umetnošću. Nemojte forsirati stvari.

Kada, 28. marta, Merkur bude napravio skladan aspekt sa Plutonom u Jarcu, eto nama šanse da malo više uobličimo stvari i zaključke, da racionalizujemo ono što smo doživeli. Ali ni tada nemojte očekivati detaljnu analizu i jasne nepobitne dokaze.

Merkur u Ribama je odličan za komuniciranje putem interneta i uopšte za sve što je vezano za internet. Opšta upozorenja i ovde važe – ne srljajte sa zaljučcima. Međutim, definitivno možete da dobro iskoristite ovu poziciju Merkura za pretraživanje neta ili druženje na društvenim mrežama.