Horoskop Magazin Godine

Astrološki pregled za sedmicu od 6. do 13. aprila 2015. godine

Mnogo razgovora, mnogo novosti i očekivanih i neočekivanih razjašnjenja. Blagi vetar u leđa za one koji su verovali u sebe u prethodna četiri meseca.


Ilustracija iz teksta: “Uskrs

Merkur je izuzetno aktivan ove sedmice, baš kako mu i priliči kada je u znaku Ovna.

Odmah u ponedeljak obrazovaće trigon (protočni aspekt od 120°) sa retrogradnim Jupiterom u Lavu.

Merkur i Jupiter imaju neke, u savremenom svetu naročito, istaknute zajedničke tačke: prenošenje podataka (na nižem, primarnom nivou i višem, povezanom u sistem), trgovinu (neposrednu maloprodaju i celokupno tržište), učenje (učenje osnova i učenje koje zadire u samu srž stvari i teži najvišim saznanjima)…

Sve ove oblasti života dobijaju pozitivan impuls od kontakta ove dve planete. Budući da se kontakt dešava tokom njihovog boravka u vatrenim znacima, on bi mogao da inicira akciju i donese konkretne rezultate.

U sredu će Merkur biti u neprijatnijem položaju jer ulazi u kvadrat (napeti aspekt od 90°) sa Plutonom u Jarcu. Iako može da dovede do verbalnih sukoba, ovaj aspekt pre svega pokreće borbu unutar same ličnosti. Kako komunicira sa okolinom kada zastupa sebe ili brani svoja prava?

Odgovor koji se u svesti javi mogao bi, pak, da uzrokuje sukobe. Jer svi žele ka cilju, a ciljevi možda nisu isti ili su suprotstavljeni. To dovodi do sukoba koji se, iako mogu imati i nesvesne motive, veoma jasno manifestuju.

Sve se kaže što se misli. Ovan je inače veoma otvoren i direktan znak, a Merkur će, tokom ove sedmice, imati u svojoj blizini i Sunce i Uran u ovom znaku.

Sa Suncem će se, u petak, naći na istoj tački neba. Takvi dani, ne mnogo retki, uglavnom dovode do razjašnjenja situacije ili makar, boljeg razumevanja dobijenih podataka.

Dan ranije, u četvrtak, na nebu će se obrazovati labav, ali ipak koristan, Veliki vatreni trigon u kome će učestvovati sva tri nebeska tela u Ovnu: Sunce, Merkur i Uran – sa jedne strane, Mesec, koji svojim brzim prolaskom kroz znak Strelca povezuje sve u jednu priču – na drugoj i na trećoj Jupiter u Lavu.

Ako ništa drugo, ova konfiguracija će nam doneti više optimizma što nikad nije za bacanje.

Jupiter će u već biti u direktnom hodu i to je jedna od dve bitne promene u toku ove sedmice. Jupiter je, naime, od 8. decembra 2014. godine, bio u retrogradnom hodu. To znači da, nama sa Zemlje, deluje kao da se planeta kreće unazad.

Jupiter, Veliki dobročinitelj, nije zbog toga postao zao ni strog, ali se njegovo dejstvo usporilo i usmerilo na veće unutrašnje procese u pojedincu i na društvene prilike. Na neki način, retrogradni Jupiter deluje kao spoljašnje planete.

U sredu uveče, nakon četiri meseca, Jupiter kreće direktno kroz znak Lava u kome će boraviti do 11. avgusta ove godine. Sada se dejstvo ove planete okreće ka spoljnim manifestacijama snage pojedinca, podstičući ih.

Druga važna promena jeste prelazak Venere iz znaka Bika u znak Blizanaca. Umesto baroka, dobijamo impresionizam. Sve je ležernije i opuštenije.

Venera se dobro osećala u Biku jer je to njen znak. Tu ona podstiče bonvivanstvo i putenost. U Blizancima gubi na dubini, ali dobija na raznovrsnosti.

Ove godine će, međutim, u početku, Venera u Blizancima u svojoj razigranosti biti malo sputana jer će odmah naići na opoziciju strogog Saturna iz Strelca. Kasnije će raširiti krila.

Sedmicu završava sekstil (protočni aspekt od 60°) između Marsa u Biku i Neptuna u Ribama. U toku ovog i narednih par dana, neshvatljivo i nama samima, postići ćemo više nego inače. Sasvim u skladu sa danom Uskrsa, mnogo smo spremniji da činimo drugima i da delujemo u opštem interesu.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Merkur u Ovnu trigon retrogradni Jupiter u Lavu
  • sreda – Merkur u Ovnu kvadrat Pluton u Jarcu
    Jupiter kreće direktno kroz znak Lava
  • petak – konjukcija Sunca i Merkura u Ovnu
  • subota – Venera prelazi u znak Blizanaca
  • nedelja – Mars u Biku sekstil Neptun u Ribama
    Posleddnja mesečeva četvrt u Jarcu

Dugotrajni astrološki uticaji:


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija