Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 6. do 13. aprila 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 6. do 13. aprila 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 6. do 13. aprila 2015. godine

Mnogo razgovora, mnogo novosti i očekivanih i neočekivanih razjašnjenja. Blagi vetar u leđa za one koji su verovali u sebe u prethodna četiri meseca.


Ilustracija iz teksta: “Uskrs

Merkur je izuzetno aktivan ove sedmice, baš kako mu i priliči kada je u znaku Ovna.

Odmah u ponedeljak obrazovaće trigon (protočni aspekt od 120°) sa retrogradnim Jupiterom u Lavu.

Merkur i Jupiter imaju neke, u savremenom svetu naročito, istaknute zajedničke tačke: prenošenje podataka (na nižem, primarnom nivou i višem, povezanom u sistem), trgovinu (neposrednu maloprodaju i celokupno tržište), učenje (učenje osnova i učenje koje zadire u samu srž stvari i teži najvišim saznanjima)…

Sve ove oblasti života dobijaju pozitivan impuls od kontakta ove dve planete. Budući da se kontakt dešava tokom njihovog boravka u vatrenim znacima, on bi mogao da inicira akciju i donese konkretne rezultate.

U sredu će Merkur biti u neprijatnijem položaju jer ulazi u kvadrat (napeti aspekt od 90°) sa Plutonom u Jarcu. Iako može da dovede do verbalnih sukoba, ovaj aspekt pre svega pokreće borbu unutar same ličnosti. Kako komunicira sa okolinom kada zastupa sebe ili brani svoja prava?

Odgovor koji se u svesti javi mogao bi, pak, da uzrokuje sukobe. Jer svi žele ka cilju, a ciljevi možda nisu isti ili su suprotstavljeni. To dovodi do sukoba koji se, iako mogu imati i nesvesne motive, veoma jasno manifestuju.

Sve se kaže što se misli. Ovan je inače veoma otvoren i direktan znak, a Merkur će, tokom ove sedmice, imati u svojoj blizini i Sunce i Uran u ovom znaku.

Sa Suncem će se, u petak, naći na istoj tački neba. Takvi dani, ne mnogo retki, uglavnom dovode do razjašnjenja situacije ili makar, boljeg razumevanja dobijenih podataka.

Dan ranije, u četvrtak, na nebu će se obrazovati labav, ali ipak koristan, Veliki vatreni trigon u kome će učestvovati sva tri nebeska tela u Ovnu: Sunce, Merkur i Uran – sa jedne strane, Mesec, koji svojim brzim prolaskom kroz znak Strelca povezuje sve u jednu priču – na drugoj i na trećoj Jupiter u Lavu.

Ako ništa drugo, ova konfiguracija će nam doneti više optimizma što nikad nije za bacanje.

Jupiter će u već biti u direktnom hodu i to je jedna od dve bitne promene u toku ove sedmice. Jupiter je, naime, od 8. decembra 2014. godine, bio u retrogradnom hodu. To znači da, nama sa Zemlje, deluje kao da se planeta kreće unazad.

Jupiter, Veliki dobročinitelj, nije zbog toga postao zao ni strog, ali se njegovo dejstvo usporilo i usmerilo na veće unutrašnje procese u pojedincu i na društvene prilike. Na neki način, retrogradni Jupiter deluje kao spoljašnje planete.

U sredu uveče, nakon četiri meseca, Jupiter kreće direktno kroz znak Lava u kome će boraviti do 11. avgusta ove godine. Sada se dejstvo ove planete okreće ka spoljnim manifestacijama snage pojedinca, podstičući ih.

Druga važna promena jeste prelazak Venere iz znaka Bika u znak Blizanaca. Umesto baroka, dobijamo impresionizam. Sve je ležernije i opuštenije.

Venera se dobro osećala u Biku jer je to njen znak. Tu ona podstiče bonvivanstvo i putenost. U Blizancima gubi na dubini, ali dobija na raznovrsnosti.

Ove godine će, međutim, u početku, Venera u Blizancima u svojoj razigranosti biti malo sputana jer će odmah naići na opoziciju strogog Saturna iz Strelca. Kasnije će raširiti krila.

Sedmicu završava sekstil (protočni aspekt od 60°) između Marsa u Biku i Neptuna u Ribama. U toku ovog i narednih par dana, neshvatljivo i nama samima, postići ćemo više nego inače. Sasvim u skladu sa danom Uskrsa, mnogo smo spremniji da činimo drugima i da delujemo u opštem interesu.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • ponedeljak – Merkur u Ovnu trigon retrogradni Jupiter u Lavu
  • sreda – Merkur u Ovnu kvadrat Pluton u Jarcu
    Jupiter kreće direktno kroz znak Lava
  • petak – konjukcija Sunca i Merkura u Ovnu
  • subota – Venera prelazi u znak Blizanaca
  • nedelja – Mars u Biku sekstil Neptun u Ribama
    Posleddnja mesečeva četvrt u Jarcu

Dugotrajni astrološki uticaji: