Početna Magazin Godine Horoskop za subotu, 4. april 2015. godine

Horoskop za subotu, 4. april 2015. godine

Horoskop za subotu, 4. april 2015. godine

Bilo bi lepo da napišemo u horoskopu za današnji dan da je ovo dan koji će predstavljati početak kraja problema koji pritiskaju već par godina.

Voleli bismo, ali ne možemo jer to ne zavisi od položaja nebeskih tela već i od naših postupaka, snage i volje, kao i od reakcija naše okoline.

Međutim, možemo da vam kažemo da se iskreno nadamo da ćemo ovaj dan i period koji sledi pamtiti kao početak boljih dana.

Astrološki gledano, subota, 4. april 2015. godine, značajan je dan po Pomračenju meseca, tj. Lunarnoj eklipsi u znaku Vage. Da podsetimo i ovde, pomračenja Sunca i Meseca se dešavaju u proseku oko četiri puta godišnje. Pre dve nedelje, bilo je Pomračenje Sunca (v. Horoskop za 20.3.2015), za nas neuobičajeno jedino zato što je bilo vidljivo i u Srbiji, što se ne dešava tako često.

Pomračenja imaju lošu reputaciju u narodu jer je odavno primećeno da nose promene sa sobom. Kako su ljudi bića navika, promene ustaljenog uglavnom doživljavaju kao napad i remećenje.

Današnja Lunarna eklipsa je posebna jer se Sunce i Mesec postavljaju „na liniju“ udara kardinalnog kvadrata između Urana u Ovnu i Plutona u Jarcu. To je aspekt koji nas prati prethodnih par godina (v. link na kraju teksta) i koji je doprineo raznim tektonskim poremećajima u društvenim odnosima, ali, posredno, i u životima pojedinaca.

Poslednji od tačnih kvadrata između ove dve planete bio je 17. marta (v. horoskop za taj dan), ali, zbog njihovog sporog kretanja, uticaj će se osećati, sve slabije i slabije, još godinu dana. Danas, međutim, Pomračenje Meseca aktivira ovaj kvadrat.

Kako je Uran neposredno uz Sunce i naspram Mesecu, možemo očekivati neočekivano. Nešto što će se desiti, što ćemo saznati, moglo bi da nas vrati unazad, da raščistimo stvari ili da nas katapultira napred, da zanemarimo sve i počnemo ispočetka.

Ovo nisu laki dani. Previše napetosti, osećaj nemoći pred situacijom u kojoj se nalazimo, a na koju, sada nam se tako čini, ne možemo da utičemo. I kao da nas, svaki put kad krenemo, uhvativši neki ritam, nešto saplete, tresne, i mi ponovo gubimo korak.

Ali, ako dobro postupimo, stisnemo zube i ponovo zakoračimo, mogli bismo jednog dana uvideti da je bilo dobro što nas je, neočekivano, u ovim danima, nešto ponovo zadržalo.

U današnju priču o eklipsi, umešao se i Jupiter koji pozitivno utiče i na Sunce i na Mesec. Dakle, dobićemo neku pomoć. Sasvim moguće da će i ona biti neočekivana, možda nećemo isprva ni primetiti da neko ili nešto podržava nas i naše planove. Ali Jupiter je danas onaj adut koji nam pomaže da se ne prepustimo i ne popustimo.

U kojim oblastima ova dešavanja utiču na nekoga zavisi od položaja eklipse i umešanih planeta u natalnoj karti tog pojedinca. Nećemo sada o tome. Neke smernice možete naći u prethodnim tekstovima koje smo na Penzinu objavljivali o kardinalnom kvadratu.

Želimo da ukažemo samo na nešto što je opšteprisutno, a primenljivo na svakog pojedinačno. U današnjem sukobljavanju na nebu, tom koji nam donosi te isprva neprijatne promene, učestvuju tri od četiri kardinalna znaka. Četvrti – Rak jeste onaj delić koji nedostaje i u kome bismo u ovim danima mogli naći snagu.

Proverite koju kuću natalnog horoskopa zauzima ovaj znak, potražite značenja te kuće na internetu ili pretražite Penzin, pa razmislite kako da aktivacijom te sfere svog života, pomognete sebi. Ukoliko nemate urađenu natalnu kartu, možete je uraditi na linku ovde.

Ali, uopšteno, znak Raka je znak koji je zaštitnički nastrojen prema svojim bližnjima, koji čuva, neguje i toplo voli; koji se povlači pred neprijatnostima, ali snažno reaguje na napade usmerene na njegovu porodicu, prijatelje, bliske ljude.

Rak je dom i otadžbina. Rak je ono odakle smo potekli i čemu se vraćamo. Rak je prvi osećaj i poslednji udah.

Kako bi ovo moglo da se primeni na svakodnevicu pojedinca? Aktivno volite, setite se odakle ste krenuli, setite se čemu su vas učili roditelji… Setite se svoji korena, svojih baka i deka. Budite nežni, ali odlučni. Ne napadajte, ne gazite, ali odlučno branite svoju poziciju.

Neočekivan pomoć, Jupiter u susednom znaku Lava, pomoći će hrabrošću svojstvenom onima koji znaju da postupaju ispravno.

Dugotrajni astrološki uticaji: