Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 29. decembra 2014. do 5. januara 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 29. decembra 2014. do 5. januara 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 29. decembra 2014. do 5. januara 2015. godine

Moći ćemo da upravimo pogled ka zvezdama i zaželimo da odemo dalje, moći ćemo da počnemo sa raščišćavanjem onih aspekata života koji podrivaju naš razvoj i da, na kraju, nađemo ravnotežu između željenog i ostvarivog… Moći ćemo ako se usudimo…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

A ova sedmica, sedmica koja spaja kraj 2014. sa početkom 2015. godine, obećava i hrabrost i nepromišljenu ludost – već prema dosadašnjim zaslugama svakoga od nas.

U ponedeljak, Mesec u Ovnu uzburkava kardinalni kvadrat i uvodi nas u sukob koji se gradi između Marsa i Jupitera. (Više o kardinalnom kvadratu pročitajte na linku ovde).

U utorak će, nakon što napravi kvadrat sa Venerom u Jarcu, Mesec preći u znak Bika odakle će ublaživati strasti prethodnog dana pozitivnim aspektima sa Neptunom u Ribama i Lilit u Devici. Ali aspekt dana je inkonjukcija između Jupitera u Lavu i Merkura u Jarcu – ako treba da svodimo račune, treba i da približimo stavove, kako bismo u sledećoj godini ostvarili uspeh koji nam je izmakao u 2014.

Poslednji dan u godini čine tišina i mir pred burni početak 2015. godine. Mesec u Biku će nas usporiti. Ako treba nešto raščistiti i razrešiti to će biti odloženo za prve dane 2015. godine.

Međutim, Mesec neće uspeti da spreči navalu energije koja će, kako i priliči, biti sve jača kako se budemo približavali kraju dana, meseca i godine, energiju koja će svoj vrhunac dostići upravo 1. januara, ali čije ćemo odjeke slušati do kraja sedmice.

Ova energija nas podstiče, nagoni nas da idemo preko granice, granice dozvoljenog, granice mogućeg, granice utvrđenog… Kao i uvek, nekome će ovo biti neophodan podsticaj, a nekome guranje u… Pa dobro, ne baš u propast, već recimo u nepotreban kapric.

U subotu se dešava godišnji susret Sunca i Plutona, koji će se sve do 2024. godine odigraviti u znaku Jarca. Kako je Uran na samo pola stepena od tačnog kvadrata sa Plutonom, u subotu ćemo najpre imati kvadrat između Sunca i njega – Urana, buntovne planete. Ovaj susret zahteva promene, dok spoj Sunca i Plutona u Jarcu govori o nastojanju da se učvrsti dominacija postojećeg. Treba izdržati ovako zahtevan dan.

Venera će nam možda malo pomoći. Jer baš u subotu, ona prelazi iz Jarca u Vodoliju, slabeći, makar malo, jaku kardinalnu energiju. U subotu će naime, pored stelijuma (grupe nebeskih tela) u Jarcu – koji čine Sunce, Merkur i Pluton (i do sredine dana Venera) i Urana u Ovnu, i Mesec biti u kardinalnom znaku – Raku.

Ovoliko kardinalne energije jeste dobro ukoliko želimo da se pokrenemo ka ciljevima koje smo ove sedmice možda i predaleko postavili, ali za dobre početke potrebna je stabilna osnova. Vodolija jeste vizionarski znak, znak koji se ne plaši izmaštanih daljina, ali je i fiksni znak, znak koji utvrđuje postojeće. Da bi smo krenuli dalje, dobijamo nebeski podsticaj da prvo utvrdimo postojeće vrednosti i izdefinišemo koje su nam najvažnije želje.

Veneri u ovom poslu, u nedelju pomaže Saturn iz Strelca. Ona, zauzvrat, njemu omogućava da postavi ostvarive okvire delovanja. Tako da ćemo, krajem sedmice i na samom početku godine, imati mogućnost da upravimo pogled ka dalekim ciljevima, počnemo da raščišćavamo sa onim aspektima života koji podrivaju naš dalji razvoj i treba da pripadnu prošlosti, kao i da tražimo ravnotežu između željenog i ostvarivog.

Odlična osnova za raščišćavanje koje nas čeka na samom početku naredne sedmice.

Značajna astro dešavanja ove sedmice po danima:

  • utorak – Merkur u Jarcu inkonjukcija retrogradni Jupiter u Lavu
  • četvrtak – Mars u Vodoliji opozicija retrogradni Jupiter u Lavu
  • subota – konjukcija Sunca i Plutona u Jarcu; Sunce u Jarcu kvadrat Uran u Ovnu; Venera ulazi u znak Vodolije
  • nedelja – Venera u Vodoliji sekstil Saturn u Strelcu; Sunce u Jarcu sektil Hiron u Ribama