Magazin Godine Srbija Život i godine

Konkurs za najbolju putopisnu priču starijih osoba

Refleksija na Gradcu

U želji da promovišemo i od zaborava otrgnemo bogato životno iskustvo starijih osoba, Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity iz Beograda poziva osobe starije od 60 godina da napišu i na našu adresu pošalju jednu svoju putopisnu priču.

Ovim konkursom želimo da nagradimo putopisne priče u četiri kategorije:

 1. Najbolja ženska putopisna priča
 2. Najbolja muška putopisna priča
 3. Najbolja priča o putovanju po Srbiji
 4. Najbolja priča o putovanju u inostranstvo

Uslovi za učestvovanje na konkursu su:

 • autor/ka putopisne priče treba da ima najmanje 6o godina,
 • u zaglavlju prve strane potrebno je navesti kojoj od četiri kategorije putopisna priča pripada,
 • putopisna priča treba da bude dopet kucanih strana,
 • poželjno je da font slova bude Times New Roman, veličina slova 12,
 • ukoliko želite da pišete rukom, molimo vas da pišete čitkim štampanim slovima,
 • autor/ka može poslati samo jednu putopisnu priču,
 • na kraju priče, potrebno je napisatipodatke o autoru/ki: ime i prezime, godine, adresa stanovanja, telefon fiksni ili mobilni, e-mail adresa (ukoliko je autor/ka ima).

Konkurs traje od 1. januara do 1. marta 2015. godine.

Putopisne priče je potrebno poslati na adresu: Amity, ulica Pariske komune 1/12, 11070 Novi Beograd, sa naznakom: „Za konkurs“ ili elektronskim putem na mejl adresu: nada@amity-yu.org, takođe sa naznakom u nazivu mejla „Za konkurs“.

Žiri će svoju odluku o izboru najboljih putopisnih priča saopštiti do 1. maja 2015. godine. Za autore najboljih putopisnih priča u sve četiri kategorije i njihove prijatelje, u toku maja 2015. godine, biće organizovano nagradno putovanje po Srbiji.

Nagrađene, kao i najbolje od pristiglih putopisnih priča biće objavljene na internet stranici Amity i u nekim od specijalizovanih časopisa za starije. Ovom inicijativom želimo da doprinesemo promociji aktivnog i dostojanstvenog starenja u Srbiji.

Novčana sredstva za nagradno putovanje biće prikupljena prodajom putopisa Uzbrdo brza, autorke Bebe Kuka. Svi koji žele da na različite načine podrže ovu incijativu više su nego dobrodošli da nam se pridruže.

Beba Kuka, Putopis Uzbrdo brza
Beba Kuka, Putopis Uzbrdo brza

Linkove ka većini priča i pesama koje su poslate na Konkurs, kao i ka svim nagrađenim, možete naći u tekstu: Putopisne priče sa 1. konkursa za najbolju putopisnu priču starijih


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija