Početna Magazin Godine Horoskop za četvrtak, 1. januar 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 1. januar 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 1. januar 2015. godine

Nadanja i žarke želje. Mnogo strasti i bujica osećanja. Sve u skladu sa novogodišnjom noći – ma gde da ste, ma s kim da ste.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ako ste i sami, rešeni da prespavate novogodišnji program, vatromet i praskanje petardi, stvoriće se u vama.

Ako ste i u velikom društvu, u nekom restroranu, nekoj dvorani, na nekom trgu, splavu ili kod prijatelja, to neće biti lepršavo osećanje vrcave novogodišnje noći.

Ovo je konkretna želja koja se stvara, želja za novim početkom. I nemojte se čuditi – nemoguće je ubiti nadu u čoveku. Na nju samo ponekad zaboravimo. Nje se često, na ovim prostorima, stidimo. Stidimo se jer su nam nade toliko puta bile ismejane od tog sutra koje smo čekali. I onda ih krijemo i od sebe samih.

Ali će se već od prvih časova ovog dana javiti u nama jasna želja i smela nada. Ne osećamo da smo utopisti. Osećamo snagu u sebi da se pokrenemo ka ispunjenju jasnih ciljeva koji su izraz naših tačno izdefinisanih potreba. Potrebe su realne, energija u nama je podsticajna, prvi je dan u godini. Sve to doprinosi osećanju da je to što želimo ostvarivo.

Kako se dan bude bližio kraju, tako će nas pomalo napuštati silina tog osećaja. I opet, bez obzira da li smo bili sami ili u krugu većeg broja ljudi, krajem prvog dana 2015. godine, mogli bismo se osetiti pomalo izolovano.

Ali sama nada ne nestaje. Od pojedinaca zavisi koliko će ova vera u bolje sutra, snažan osećaj da je moguće mnogo više nego što smo se odavno usudili da pomislimo, koliko će to naići na pogodno tle za razvijanje pozitivnog delovanja, a koliko će podstaknuti samohvalisanje i busanje.

Ako bismo posmatrali ovo na kolektivnom nivou, svakako bi nama dobrodošla injekcija optimizma. I to ne samo u stilu: nemamo više šta da izgubimo, već i u stavu: zaslužili smo i možemo svašta da dobijemo.

Samo ne smemo stati zabezeknuti svojom smelošću da se toliko nadamo, niti otići u krajnost da gradimo kule u vazduhu. Nakon praznika, počnite sa izgradnjom osnove. Sa dobrim temeljem, moguće je sazidati kulu.

Kada je o izolovanosti reč, mnogima ona neće predstavljati više od klasične post-praznične, kratkotrajne depresije. Ali mnogim našim komšijama, mnogim rođacima, izolovanost je nešto sa čime žive, što im je često i nametnuto. Za njih ta izolacija zaista predstavlja duboku i dugotrajnu usamljenost. Vreme praznika je samo doba kada se to stanje naglašava.

Među tim ljudima je veliki broj starih, često sasvim samih osoba. Pozovite ih, posetite, ponudite osmeh, ispričajte im svoje planove i saslušajte njihove brige.

Horoskop Penzina je deo Portala koji posećuju mnogi slučajni internet-putnici. Ako ste jedan od njih, pregledajte i druge sadržaje. Približite sebi priču starijih ljudi. Jer svi starimo. Vaša briga za nekog ko je zaboravljen samo zato što nije više mlad i krepak, jača nadu da ćete vi u tim godinama imati oko sebe drage ljude koji brinu o vama. Da nećete biti sami.

Ako ste redovni posetilac Penzina, znate već da je ovaj portal namenjen svima nama koji smo svesni da je starenje sastavni deo života. Da je to jedan oblik radosti. A ne razlog za tugu i stid. Ali znajte da je u ovoj večeri zaista sasvim moguć osećaj usamljenosti. Ne pišemo to zbog starih, ali vas podsećamo na njih jer je njima ta usamljenost često najteža.

Svima, i stalnim čitaocima i slučajnim posetiocima, redakcija Penzina želi smele želje i istrajnost u njihovoj realizaciji. A na svom putu, u 2015. godini, setimo se da zastanemo i osmehom i lepom rečju ulepšamo i sebi i drugome svakodnevicu.