Početna Magazin Godine Horoskop za subotu, 3. januar 2015. godine

Horoskop za subotu, 3. januar 2015. godine

Horoskop za subotu, 3. januar 2015. godine

Potreba čoveka da kontroliše dešavanja i život koji donosi neočekivane promene – u koliziji. Samo kako bi se čovek podsetio da nije Bog.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Od nas zavisi kuda ćemo ići, ali na tom putu mi moramo biti odgovorni kako prema sebi, tako i prema drugima. A na to često zaboravljamo, pa kada nam stvari krenu od ruke, zapostavimo sopstveni razvoj i neretko bezosećajno zaobilazimo ili čak gazimo druge.

Onda naiđu dani kao što je ovaj kada nam, čini nam se – sudbina sama, izbije upravljač iz ruku. Neočekivani prekid rutine kao podstrek da se snađemo, da pronađemo nove načine delovanja.

Prilagođavanjem se razvijamo. Promene nas podstiču i omogućavaju život. Ali uglavnom nisu prijatne, naročito ne tokom dana kao što je ovaj kada želimo da demonstriramo snažnu volju i sposobnost kontrole.

Izlaz je u prebacivanju fokusa sa staza koje smo već utabali na nove puteve, kao i u iskazivanju odlučnosti da nastavimo napred bez obzira na nepredviđene okolnosti. Tada i tako ćemo pokazati i sebi i drugima da imamo moć.

Ako ne budemo pokušali da se prilagodimo već gnev zbog sopstvene nemoći da nastavimo zacrtanim putem usmerimo ka okolini, nećemo postići ništa sem što će nam se taj gnev vratiti kao bumerang.

Današnji dan jedan je od onih u kojima se previranje u društvu koje traje već nekoliko godina, direktno preslikava na život pojedinca. Kao što nas život uči da ne možemo mimo sveta i da se veliki plan uvek odrazi na našu ličnu mikrosferu, tako nas uči i da je mnogo lakše uspeti, a često i jedino izvodljivo, kada se oslonimo na ljude oko sebe.

Jer pored Suncem aktiviranog kardinalnog kvadrata na nebu (više o njemu na linku ovde), danas imamo i prelazak Venere iz znaka Jarca u znak Vodolije.

Pored toga što ovaj prelaz, kako smo naveli i u Astrološkom pregledu sedmice, započinje slabljenje nagomilane kardinalne – pokretačke energije i daje nam šansu da pokrenuto utvrdimo, Venerino stupanje u sazvežđe Vodolije danas utiče i na jačanje potrebe za nekonvencionalnim pristupom, kao i jačanje potrebe za zajedništvom.

U znaku Vodolije je i Mars koji će danas biti podstaknut Mesecom u Blizancima da pokaže svoje najbolje lice. Ovaj trio u vazdušnim znacima pokazuje nam da je danas važno komunicirati, smiriti strasti i zajedno delovati.

Naravno, u ovakvim situacijama se naročito dobro snalaze upravo Bliznaci i Vodolije, koji su kardinalnim sukobom više podstaknuti nego osujećeni, a kojima prija ova „vazdušna“ potpora, dok su pripadnici kardinalnih znakova (Ovnovi, Rakovi, Jarčevi kao i pripadnici trećeg vazdušnog znaka – Vage), još jednom dobro uzdrmani delovanjem Urana i Plutona.