Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 23. februara do 2. marta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 23. februara do 2. marta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 23. februara do 2. marta 2015. godine

Ova sedmica nas i astrološki uvodi u uzbudljiva dešavanja koja nas čekaju u martu, mesecu sa čijim prvim danom se ona završava.

Tekst je ilustrovan fotografijom iz teksta Sreća raste sa starenjem

Uran i Pluton su na pola stepena od tačnog kvadrata, poslednjeg – sedmog u nizu, koji je obeležio prethodne godine. Nećemo se posebno baviti time, a nadamo se da nas tenzija između ove dve planete neće zakačiti ove sedmice. Koga zanima da nešto više pročita o tome, naveli smo link na kraju ovog teksta, a o tome ćemo pisati više narednih sedmica, kako se datum (17. mart) tačnog kvadrata bude približavao.

Sledeće sedmice ćemo pisati i o aspektu koji nas čeka od marta i koji čekamo sa nestrpljenjem – da vidimo na koju će neočekivanu sreću da nas uputi. Reč je o trigonu između retrogradnog Jupitera u Lavu i Urana u Ovnu. Egzaktan trigon (protočan aspekt) očekuje nas 3. marta, ali se ta energija već sada oseća.

Uran je nepredvidiv, obe planete su u vatrenim znacima, Jupiterova priroda je donekle izmenjena njegovim prividnim hodom unazad; ali nam deluje da bi ovom trebalo da se nadamo. Ako i bude iznenađenja, za koja mislimo da su sama po sebi uvek forma agresije, ipak će se nešto pokrenuti u pozitivnom pravcu.

Pokrenuće se – to je važno. Jer deluje kao da smo upali u žabokrečinu. Uhvatila nas je apatija. Veza ove dve planete trebalo bi da nas pokrene. Za sada, pratimo samo naznake budućih dešavanja.

Početkom ove sedmice imamo i eho konjukcije koja se desila u danu koji joj neposredno prethodi. Radi se o konjukciji Venere i Marsa u Ovnu. Više o uticaju ove konjukcije možete pročitati u horoskopu za nedelju, 22. februar, ovde ćemo samo napomenuti da će se uticaj konjukcije osećati u ponedeljak i utorak, ali da će tokom cele sedmice ove dve planete i dalje putovati veoma blizu jedna drugoj.

Brža Venera će prva obrazovati aspekte sa drugim nebeskim telima, koje će zatim Mars „prepisivati“. Nakon želja (Venera), sledi dejstvovanje (Mars) u pravcu potrebnom za njihovo ostvarenje.

Tako Venera u utorak pravi trigon sa Saturnom, da bi u četvrtak to učinio Mars. Ozbiljan Saturn deluje nespojivo sa vatrenim optimizmom i velikim željama, ali je upravo on taj koji budi nadu da strastvenost i polet neće presahnuti sa prvim jačim vetrom. Saturn je taj koji budi nadu da optimizam koji počinje da se rađa nije neosnovan.

Ali je baš on i onaj učitelj koji traži da se šansa zasluži. Upravo će nas Saturn, na samom početku sedmice – u ponedeljak, prodrmati, onako iznutra, kvadratom (izazovnim aspektom) koji će obrazovati sa Suncem. Verovantno je i očekivano da se nalet energije i poleta suoči sa unutrašnjim strahom i preispitivanjem. Jesmo li dostojni svojih želja?

Jedna priča se nadovezuje na drugu, te se tako u četvrtak Sunce spaja na istoj tački Zodijaka sa Neptunom. Kažu da sopstvo (Sunce) može da se izgubi u snovima (Neptun). Ali može doći i do osvešćivanja onoga što stvarno želimo. Možemo naći snagu (Sunce) u duhovnom (Neptun). Bez toga ništa ne može da se postigne koliko god mi bili deo materijalnog sveta.

Možda je baš dobro što smo prvo suočeni sa sopstvenim strahovima (Sunce kvadrat Saturn), a zatim nalazimo duhovnu snagu u sebi (konjukcija Sunca i Neptuna u Ribama).

U noći između srede i četvrtka, na nebu će se obrazovati labav Veliki trigon u vazdušnim znacima. Njega će obrazovati Mesec u Blizancima, Severni mesečev čvor u Vagi i Merkur u Vodoliji. Kako su i Mesec i Merkur veoma brzi, uticaj je veoma kratkotrajan, ali u sklopu ostalih astrodešavanja, ne deluje beznačajno. Jer ukazuje na važnost novih informacija, na potrebu da se sagleda stvarnost iz drugog ugla.

U subotu će Mesec, sada u znaku Raka, biti ponovo, kao i svakog meseca, podstrekač sukoba između Urana i Plutona, ali će predstavljati i protočni kanal kroz koji spoljašnji, globalni uticaji (kvadrat između Urana i Plutona) neposrednije utiču na naše pojedinačne sudbine. Treba da svoje težnje uklopimo sa mogućnostima koji nam daje trenutna situacija u svetu u kome živimo.

Zatim, u nedelju, Severni mesečev čvor dolazi u opoziciju sa Venerom. Treba da preispitamo situaciju u kojoj se nalazimo i da odustanemo od jalovih stremljenja.

Tog istog dana imamo i opoziciju između Merkura i retrogradnog Jupitera. Naši stavovi se sukobljavaju sa stvarnim svetom oko nas, naše težnje nailaze na otpor okoline.

Međutim, sve ovo deluje samo kao neophodna priprema kako bismo maksimalno iskoristili šansu koja će nam se ukazati u bliskoj budućnosti.

U nedelju će i Uran pozdraviti sekstilom (protočan aspekt) Merkura – dok mi tražimo način da okolini približimo svoje ciljeve, javlja se neočekivani glas podrške.

Sve u svemu, sedmica pred nama je izuzetno zanimljiva. Na dešavanja koja će je obeležiti treba obratiti posebnu pažnju baš zato što bi mogli biti pokazatelji novih puteva koji se pred nama otvaraju od marta meseca. Dakle, pozitivno. Ili su nas već udarili optimizam & entuzijazam s neba, „zacaklivši“ nam rasuđivanje.

Mi vam želimo da smo u pravu ;-)

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Sunce u Ribama kvadrat Saturn u Strelcu
 • utorak – Venera u Ovnu trigon Saturn u Strelcu
 • sreda – Prva mesečeva četvrt u Blizancima
  Merkur u Vodoliji inkonjukcija Lilit u Devici
 • četvrtak – Sunce konjukcija Neptun  u Ribama
  Merkur u Vodoliji trigon Severni mesečev čvor u Vagi
  Mars u Ovnu trigon Saturn u Strelcu
 • subota – retrogradni Jupiter u Lavu inkonjukcija Pluton u Jarcu
 • nedelja – Sunce u Ribama inkonjukcija Severni mesečev čvor u Vagi
  Sunce u Ribama opozicija Lilit u Devici
  Merkur u Vodoliji sekstil Uran u Ovnu
  Merkur u Vodoliji opozicija retrogradni Jupiter u Lavu
  Venera u Ovnu opozicija Severni mesečev čvor u Vagi
  Venera u Ovnu inkonjukcija Lilit u Devici

Dugotrajni astrološki uticaji: