Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 23. februar 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 23. februar 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 23. februar 2015. godine

Promena klime u našem unutrašnjem svetu. Ako ste juče osećali navalu pozitivne energije, danas biste mogli osetiti grickanje sumnje.

Granica između ova dva osećanja nije sasvim precizna, ali je moguće da će nas same obaveze sa kojima se većina suoči svakog ponedeljka, podsetiti na ograničenja koje nam nameće svet u kome živimo. Međutim, izraženija će biti sumnja u sopstvene sposobnosti. Sumnja u sebe.

Da li se mi samo zanosimo da nešto možemo da postignemo više? Da li nam se čini da je ljubav sa tom osobom moguća? Da li smemo da se nadamo ili bi bilo bolje da se povučemo na vreme, dok još nismo povređeni istinom?

Nade su različite, pa su i bojazni takve. Ali se rodila nada. Osetili smo da možemo (v. Horoskop za nedelju, 22. februar i Astrološki pregled).

Sada smo se uplašili da nemamo snage, da nismo dostojni, da nećemo moći da hodamo dugo na tom putu koji smo nazreli pred sobom. Početkom ove sedmice osećaćemo unutrašnju borbu između takvih sumnja i osećaja da je moguće ispunjenje naših davnašnjih želja.

Sumnja sama po sebi nije loša onda kada vodi konstruktivnom preispitivanju, preraspodeli snaga i utvrđivanju sopstvenih sposobnosti i mogućnosti. Loše bi bilo ako bismo dozvolili da sumnja nadjača sve drugo i povuče nas u depresiju.

Zato, iskoristite dan da sagledate koje su vaše slabosti, šta biste mogli da unapredite, a čega treba da se odreknete. Ali nemojte dozvoliti sebi da odustanete od onih težnji koje su vam se u jednom momentu učinile dostižne. Krenite ka tom cilju, pružite ruku toj osobi…

Današnji dan poručuje da sreća prati hrabre, a da su hrabri oni koji se suoče sa sopstvenim strahovima i, iako se plaše, ipak urade ono što su naumili.

Što se odnosa sa okruženjem tiče, vodite računa, ovih dana generalno, da je energija oko nas veoma snažna, vatrena. To je lepo, kada je kontrolisano. Ako postoje neki animoziteti od ranije, ova energija bi mogla da utiče na paljenje kratkih fitilja i, samim tim, da dovede do eksplozija.

A danas bi posebno trebalo da povedemo računa da se, usled sopstvenih nesigurnosti, ne sukobimo sa autoritetima. Izbegavajte suočavanje sa nadređenima, profesorima, predstavnicima državne uprave (koliko god njihov položaj na profesionalnoj lestvici bio nizak, svaki činovnik državne uprave za svakoga od nas može predstavljati „autoritet“ jer je u tom momentu predstavnik države)…

Samopreispitivanje, nervoza, teskoba i potištenost danas bi posebno mogle da „krase“: majske Blizance, avgustovske Device, novembarske Strelčeve i februarske Ribe.

Dugotrajni astrološki uticaji: