Početna Magazin Godine Horoskop za četvrtak, 26. februar 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 26. februar 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 26. februar 2015. godine

Četvrtak bi mogao doneti lepe šanse ili bar uvid u mogućnosti pred nama.

Iako je opšta slika već godinama puna izazova, ili baš zato – potrebna nam je doza optimizma koju ovaj četvrtak obilato nudi. Mnogo je vatrene energije, energije koja pokreće na akciju. Sa takvom energijom, mnogo se može postići.

Ona, međutim, nije nekontrolisana. Cele sedmice, a danas pogotovo, kao balans poletu, služe disciplina i usmerenost ka tačno određenom cilju. Današnji dan je posebno povoljan za osobe na upravljačkim pozicijama, kao i one koje organizuju posao.

Nakon noći koja je nekima donela zanimljive snove, dan bi mogao doneti značajne zaključke. Lako povezujemo činjenice i sklapamo širu sliku.

Međutim, upravo je podsvesno ono što posebno krasi današnji dan. Dakle, pored logike imamo i intuiciju kao pomoćnika u današnjem i u danima koji slede. Entuzijazam, inteligencija i mašta – ima li bolje kombinacije?

Ovaj deo koji se tiče imaginarnog, podsvesnog, često plaši. Postoje tumačenja koja čak upozoravaju da ovakvi kontakti (konjukcija Sunca i Neptuna) zamagljuju racio i dovode do lošeg rasuđivanja, nemira i depresije. Nama se to čini neosnovano. Deluje kao nasleđe dualističkog shvatanja – sve što nije dostupno logici, mora biti loše.

Naravno, opasnost da se ovaj aspekt pretvori u zbunjujuću maglu koja osobu odvlači na stranputicu – postoji. Ona postoji kod onih koji su inače takvim lutanjima skloni i kojima je teško da i inače nađu put do jasnog rasuđivanja.

Većini je, međutim, ovo podstrek. San koji ukazuje. Intuicija koja nadopunjuje.

Neptun se sporo kreće kroz znake Zodijaka. U znaku Riba će ostati sve do 2025. odnosno 2026. godine (jer će se tada nakratko vratiti u ovaj znak). Oblast vašeg života koju opisuje kuća kroz koju sad tranzitira Neptun (dakle, kuća u kojoj su Ribe), trpeće dugo maglu i nejasnoće koje nosi ova planeta. Naravno, Neptun nosi i dobre stvari, ali će nam, u svakom slučaju, značiti da jednom godišnje Sunce osvetli ovaj kutak neba i da nam tako pruži jasniji uvid u to šta se sve krije u neptunovskoj romantičnoj i varljivoj izmaglici.

Ukoliko ne znate kroz koju kuću vaše natalne karte prolazi Neptun, potražite 7° Riba. Ako nemate urađenu natalnu kartu, možete je jednostavno, besplatno i brzo uraditi na linku ovde. Osnovne podatke o značenju kuće tj. o oblasti života koju opisuje možete pročitati ako mišem stanete na rimski broj na natalnoj karti, a zatim, kada se pojavi prozorčić sa nazivom kuće, stanite mišem na njega, na strelicu za otvaranje teksta. Nadamo se da znate engleski ili da uspešno koristite automatske prevodioce na internetu, kao što je Google Translate :-)

Dugotrajni astrološki uticaji: