Početna Magazin Godine Horoskop za četvrtak, 19. februar 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 19. februar 2015. godine

Horoskop za četvrtak, 19. februar 2015. godine

Poslednji stepen Vodolije je mesto gde se, 47 minuta nakon ponoći, sastaju Sunce i Mesec. Samo par minuta nakon obrazovanja Mladog meseca, Sunce će preći u znak Riba.

Ovo je drugi Mlađak ove godine u znaku Vodolije, pa nekako izgleda kao da smo dobili šansu za “popravni”. Sve ono što smo počeli da petljamo, da raduckamo nakon 20. januara ove godine kada smo imali prvi Mladi mesec u Vodoliji (v. Horoskop za 20. januar 2015. godine), sada bismo mogli da iznova pokrenemo ili da ono što je još uvek na klimavim nogama – postavimo na čvrste temelje.

Podsećamo, neposredno nakon prethodnog Mladog meseca, Merkur je krenuo retrogradno. Period retrogradnog hoda Merkura je period koji podstiče ponavljanje, koji vraća na već urađeno i zato se često doživljava kao period nazadovanja ili stagnacije.

Saturn je bio naklonjen prvom Mlađaku u Vodoliji, dok na ovu lunaciju, iako ne baš direktno, gleda “popreko”. Saturn je važan i zato što je on tradicionalni vladar Vodolije.

Tokom obe lunacije, i današnje i one koja se odigrala 20. januara, Merkur i Saturn su umešani u ovu priču. Danas dolazi i do tačnog sekstila (protočnog aspekta od 60°) između ove dve planete.

Ono što bi moglo da uplaši jeste to što jedini aspekt koji pravi Mladi mesec jeste kvadrat (izazovan aspekt od 90°) upravo sa Saturnom. Saturn definitivno nije planeta koju želimo kao protivnika naših novih ili obnovljenih poduhvata. Ali on to i ne bi morao da bude.

Jer izgleda da je važno obratiti pažnju pre svega na vezu ove dve lunacije sa kombinovanim uticajem Merkura i Saturna. Obe planete možemo povezati sa intelektom, oštroumnošću, poslovnošću, taktom i diplomatijom.

Ono što bi bila jedna od značajnih razlika jeste brzina i brzopletost Merkura naspram sporosti Saturna. Međutim, Merkur je tokom prvog Mlađaka u Vodoliji bio usporen jer se spremao za prividno okretanje unazad, a danas, iako ide direktnim hodom, još uvek nije “razvio punu brzinu” i ovih dana prelazi stepene koje je već dva puta ove godine prešao.

Dakle, i Merkur sada utvrđuje gradivo. Ni on ne brza. I on sada traži temeljan pristup. Eto još jednog sklada u zajedničkom delovanju ove dve planete.

Kao i 20. januara, i danas smo upozoreni da ćemo uzalud raditi bilo šta ako nismo izvršili temeljne pripreme i ukoliko ne posedujemo potrebno znanje.

Za razliku od prethodnog, ovaj Mlađak neće imati “nastavak”. Ako nam poduhvati koji sada preduzmemo propadnu, moraćemo da duže čekamo na novu priliku ili ćemo morati da promenimo pravac delovanja.

Jer i sama lunacija je takva: snažan uticaj poslednjeg stepena Vodolije, ali se odmah zatim fokus prebacuje na znak Riba – nova tema, interesovanja, delatnosti. Život ide svojim tokom.

Ali, ako smo uspeli da prikupimo znanje, da pripremimo teren, ako smo bili vredni u prethodnom periodu, i ta skliznuća u nove teme mogla bi biti samo dodatna vrednost onoga što započinjemo ili utvrđujemo ovih dana. Bitno je samo da zapamtite: nema varanja, muljanja, prečica. Ovo su dani koji pogoduju onima koji su se spremili.

Današnji dan je posebno dobar za zadatke koji zahtevaju intelektualno naprezanje i za profesionalce koji se bave umnim radom. Problemi koji se već odavno vuku danas bi mogli biti uspešno rešeni. Susreti sa osobama koje su na položaju mogli bi vam koristiti.

Zabava nas čeka za vikend. Danas prionite na posao, isplatiće vam se. Oni koji imaju dobrorazrađen plan sa solidnim osnovama, treba da naprave prvi korak u njegovoj realizaciji.

Dugotrajni astrološki uticaji:

%d bloggers like this: