Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 8. do 15. juna 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 8. do 15. juna 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 8. do 15. juna 2015. godine

Sedmica koja od nas traži da verujemo u sebe i u mogućnost dobrog ishoda.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ove sedmice dva planete kojima je zajednička reč volja – kod Sunca kao suštinski deo ličnosti, kod Marsa kao način ispoljavanja, dakle, ove dve planete će se spojiti na istom stepenu u znaku Blizanaca, jačajući u nama potrebu za delovanjem.

Prethodno će obe podržati Uran iz Ovna. Uran je planeta inspiracije, inventivnosti, želje za promenom, pa će volja imati ka čemu da se usmeri.

Otvaraju nam se mogućnosti, imamo sve što je potrebno za ostvarenje cilja, ali i pored skupljenih svih neophodnih delića, da bismo uspešno završili željenu sliku ovog perioda naših života, biće neophodno naše angažovanje.

Kada se dobri uslovi skupe, često se dešava da čovek stane na korak do cilja jer ga ništa više ne tera napred. Kao u basni o trci zeca i kornjače. U redu, lepo je imati tako dobre šanse, ali ako sednete, na cilj stići nećete. Jeste, upravo je tako jednostavno.

Tokom ove sedmice možemo postići mnogo, možemo završiti uspešno započete priče i stvoriti uslove za pokretanje novih.

Ovog utorka, imamo Poslednju mesečevu četvrt u Ribama. Dani do narednog Mladog meseca (16. jun) odlični su za uspešno završavanje započetih poslova i za postavljanje temelja za nove poduhvate. Uz pozitivnu kombinaciju Sunca i Marsa u Blizancima sa Uranom u Ovnu, moguće je postići više nego što smo očekivali.

Ali, pored već spomenute potrebe da se učini napor da se cilj pređe, ove sedmice bismo mogli da doživimo emotivne blokade usled nesposobnosti da shvatimo sopstvene motive.

Lilit i Hiron se nalaze jedno nasuprot drugom i sa ose Devica – Ribe, uticaće na Sunce i Mars u Blizancima. Moguć je strah od lošeg izbora koji se javlja kada odjednom imamo obilje različitih mogućnosti.

Dve planete u petak menjaju pravac kretanja (tako to nama deluje sa Zemlje, planete zapravo uvek idu napred). Merkur će krenuti direktno, a Neptun retrogradno.

Iako direktan hod Merkura znači vraćanje na onaj način komunikacije na koji smo navikli i koji svima, generalno, više prija u svakodnevnom životu, dani kada Merkur menja pravac zapravo su često najteži. Zbunjeni smo, komunikacija je otežana, a misli zbrkane.

Kada se tome doda činjenica da je (iako ne tačno, ali dovoljno blizu za delovanje) retrogradni Saturn nasuprot Merkuru tokom cele sedmice, mnogi će osetiti potrebu da proveravaju, obnavaljaju, utvrđuju, ispituju istinitost svojih i tuđih reči i dela.

Retrogradno kretanje Neptuna mnogo se manje odražava na našu svakodnevicu i većina ljudi ga ne oseća. Međutim, u danima kada menja pravac kretanja, svaka planeta je veoma potentna. Tako ove sedmice imamo i Neptuna u Ribama koji nas dodatno zbunjuje i doprinosi nesigurnosti.

Mnogo je planeta ove sedmice u promenljivim znacima. Mogući su višestruki izbori i to bi bilo sjajno da upravo taj spektar mogućnosti ne stvara tenziju u nama. Šta izabrati? Kuda krenuti? Kako najbolje završiti započeto?

Međutim, planete u vatrenim znacimaJupiter (Velika sreća), Venera (Mala sreća) i Uran (Pokretač), daju nam potreban zamajac. Samo je potrebno verovati u sebe.

Saturn, koji prelazi poslednjih pola stepena promenljivog vatrenog Strelca, može predstavljati i potreban oslonac, ali i najznačajniju prepreku ispunjenju snova. On je ključ uspeha tamo gde su prethodno napravljene dobre osnove. Tu čovek može da zakorači napred, sa verom u sebe – osobu koja je vredno radila i zaslužuje da ostvari cilj.

Ali Saturn zamrzava delovanje tamo gde nema dobrih osnova. Koliko god sjajna bila, ova sedmica neće sručiti sreću u krilo onoga ko je nije zaslužio.

Zato, ako znate ko ste i gde ste se uputili, ne plašite se da instinktivno odlučujete i prigrabite šansu koja vam se nudi.

Ako ste tumarali i odamarali, uživajte u lepoti življenja koju će ova sedmica doneti, ali ne očekujte da ćete biti nagrađeni za tuđi rad. Ili počnite da radite na ostvarenju svojih snova. Jer biće još sedmica koje nagrađuju trud, onako kao iznenada, iz vedra neba…

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Sunce u Blizancima sekstil Jupiter u Lavu
 • utorak – Mars u Blizancima sekstil Uran u Ovnu
  Poslednja mesečeva četvrt u Ribama
  Hiron u Ribama opozicija Lilit u Devici
 • sreda – Sunce u Blizancima sekstil Uran u Ovnu
  Retrogradni Merkur u Blizancima sekstil Venera u Lavu
 • petak – Merkur kreće direktno kroz znak Blizanaca
  Neptun kreće retrogradno kroz znak Riba
  Sunce i Mars u Blizancima kvadrat Hiron u Ribama
  Mars u Blizancima kvadrat Lilit u Devici
 • subota – Sunce u Blizancima kvadrat Lilit u Devici

Dugotrajni astrološki uticaji: