Početna Magazin Godine Horoskop za utorak, 12. maj 2015. godine

Horoskop za utorak, 12. maj 2015. godine

Horoskop za utorak, 12. maj 2015. godine

Pre nego što sunce grane, planeta akcije preći će u najživahniji znak Zodijaka. O boravku Marsa u Blizancima više u drugom delu teksta.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Iako ćemo dan započeti sa njegovim prisustvom u znaku koji se po načinu delovanja sasvim razlikuje od znaka Bika u kome je Mars boravio od 31. marta (v. Horoskop za 31.3.2015), teško da će se danas osetiti promena.

Ono što bi danas moglo da se oseti jeste nagoveštaj stresne situacije ili manje krize koja nas čeka krajem radne nedelje.

Osobe sa izraženijom intuicijom, mogle bi da naslute blokadu delovanja, a ostali bi mogli dobiti neke naznake iz spoljnog sveta da nešto ne ide po planu.

Situacija se neće rešiti sama od sebe. Ako danas primetite ili osetite da nešto nije u redu sa vašim planovima i poslovima, počnite da, bez panike, planirate korake za rešavanje krize. Ili, još bolje, ako tačno znate o čemu se radi, počnite da rešavate sam problem.

Šta god radili, ove sedmice nemojte žuriti. Mars u Blizancima podstiče brzo delovanje, ali kako ga Saturn koči ove nedelje, nemojte ni pokušavati da ubrzate. Trudite se da temeljno uradite posao.

Ako je bilo neophodno da taj posao bude završen još juče, i ako vam predoče da dalja odlaganja nisu moguća, setite se samo svih onih sličnih situacija kada se nebo nije srušilo na nas grešne i spore. Jedno je kasniti zbog neodgovornosti i lenjosti, a drugo je posao vratiti na doradu ili ispravku.

Ako vam je baš svega preko glave, ako osećate da ćete se srušiti pod teretom obaveza, obratite se majci, prijateljici, koleginici ili svojoj lepšoj polovini. Žene bi danas mogle biti veoma dobra podrška (jesu uvek – ko bi drugi – ali danas posebno).

Noć između utorka i srede mogla bi da donese rečite snove. Spremite papir i olovku pored uzglavlja kreveta.

Mars u Blizancima (12. maj – 24. jun 2015. godine)

Mars u Blizancima je lak, razigran i pomalo nestašan. Energija za delovanje sada se crpi iz društvenog života i iz mentalnih procesa.

U ovom periodu, reč postaje najsnažnije, ali i najrazornije oružje.

Snagu reči tokom ovogodišnjeg Marsovom boravka u Blizancima naglašava i dugo prisustvo Merkura, vladara ovog znaka i samih reči, u ovom istom znaku. Zajedno, oni doprinose povezanosti reči i dela.

To ne znači da će svi postati ljudi od reči, odnosno od poverenja, i da ćemo za sve, pa i za političare npr, znati da će uraditi ono što što su obećali, već to znači da će značaj svakog obećanja biti veći i da će sve izgovoreno uticati na ono što će se raditi. Pozitivno ili negativno, zavisi.

Ovaj period je odličan za one koji rečima ubeđuju bilo glasače, bilo kupce, bilo đake ili verske sledbenike. Oni koji su vatreni govornici, sada dobijaju svojih, ne pet minuta, već šest sedmica.

Dobijamo sjajne ideje, ali one se i veoma brzo smenjuju. Tokom ovih sedmica, nedostatak fokusa i istrajnosti biće glavni problem, posebno osobama koje su inače tome sklone.

Rešenje bi moglo biti u tzv. multitaskingu (obavljanje više stvari odjednom). Iako zvuči nelogično, rad na više traka istovremeno zapravo bi mogao da nam pomogne da bolje uradimo posao nego da radimo jednu po jednu stvar.

Tempo svakodnevnog života se ubrzava. U vreme Marsovog prolaska kroz ovaj promenljivi, vazdušni znak koji upravlja našim rukama i pokretima, dobro je osloboditi se nakupljene napetosti upravo pomoću ruku. Možete svirati, mesiti ili vajati, a mi vam posebno preporučujemo ekspresivno pisanje.

Ako do sada niste probali, pravo je vreme da probate ovu jednostavnu i svima pristupačnu tehniku kojom mnogo možemo da učinimo za svoju psihu:

Već smo napomenuli da Mars u prvim danima svog boravka u Blizancima neće moći da se iskaže jer ga sputava retrogradni Saturn u Strelcu (tačna opozicija je 15. maja). Međutim, treba se spremiti na moguće još veće ubrzanje od očekivanog. Jer ovo zadržavanje može imati dejstvo zatezanja praćke.

Kada se 27. maja bude spojio na istoj tački neba sa tada retrogradnim Merkurom, već ćemo se navići na brzinu i veliku fluktuaciju reči i misli. Tog dana bi reči mogle biti posebno oštre.

Ono što je, međutim, za veći oprez jeste kvadrat između Marsa i Neptuna u Ribama koji će se odigrati par dana ranije – 25. maja. Ovde su moguće prevare i posledice prevara (ovde mislimo i na one koji varaju svoje partnere i na polno prenosive bolesti kao posledicu „švrljanja“).

Tokom juna, Mars će biti u lepšoj poziciji i najbolje osobine blizanačkog načina delovanja doći će do izražaja. Jupiter iz Lava obrazovaće sekstil sa Marsom 5. juna, a Uran iz Ovna će isti aspekt obrazovati sa njim 9. juna.

Ova dva sekstila se podstiču i dopunjuju, tako da ćemo tih dana lako i uspešno završavati poslove. Kruna tog uspeha će biti period konjukcije Marsa sa Suncem, 14. juna.

Dugotrajni astrološki uticaji: