Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 12. jun 2015. godine

Horoskop za petak, 12. jun 2015. godine

Horoskop za petak, 12. jun 2015. godine

Danas dve planete prividno menjaju smer svog kretanja: Merkur kreće direktno, Neptun se okreće i do 18. novembra biće retrogradan.

Iako se mnogi nadaju olakšanju pošto je Merkur krenuo napred, dani kada on menja smer kretanja najčešće su dani najvećih problema u oblastima kojima on vlada. A Merkur vlada komunikacijom, prevozom, tehnikom…

Ništa ne izaziva veću opštu nervozu nego poremećaji u ovim oblastima.

Merkur se trenutno nalazi i u jednom od dva znaka kojima vlada – u Blizancima. Danas će se i dva nebeska tela od kojih mnogo zavisi naše svakodnevno delovanje: Sunce i Mars spojiti u znaku Blizanaca.

Sve je danas usmereno ka što bržoj razmeni ideja, reči, kao i što bržem delovanju, ali i što boljoj komunikaciji. Želimo, ali nam se ne da.

Zamislite situaciju u kojoj čoveka (iz nekog razloga) vrtite na stolici. On je zaludan, pa vam dozvoljava, ali već danima čeka jedan telefonski poziv. Telefon zvoni, stolica se zaustavlja, on trči da se javi. Zapravo, pokušava da trči. Što se više zaleteo, to je veća mogućnost da je srušio sve oko sebe u nekom ne baš elegantnom padu.

Baš takav bi mogao biti i ovaj dan. Stižu vesti koje odavno čekate, napokon dobijate potrebne podatke, ostvarujete kontakt sa osobom sa kojom ste hteli da razgovarate još pre mesec dana… Sve je to dobro, odlično štaviše, ali nemojte danas žuriti sa delovanjem na osnovu te vesti, tih podataka, tog susreta…

Setite se da ste bili na stolici koja se vrti. Ne želite da napravite gore sebi time što ćete propustiti priliku i još morati da pospremate za sobom. Sačekajte da prođe dan, da vam se “odvrti”.

Spomenusmo i Neptun. On kreće na višemesečan prividan hod unazad. To nije ništa neuobičajeno, dešava se svake godine. Njegovo retrogradno kretanje, kao ni retrogradno kretanje drugih generacijskih planeta, ne utiče mnogo na svakodnevni život većine ljudi.

Međutim, u danima kada menja smer kretanja, svaka planeta je izuzetno moćna i njen uticaj se jače oseti. Neptun je cele ove sedmice praktično bio nepokretan na nebu, pripremajući se za svoj retrogradni hod. Cele sedmice je i on doprinosio iskrivljenosti stvarnosti.

Danas, u kombinaciji sa promenom smera kretanja planete komunikacije, Neptun zaista ima veliku moć da nas zanese, zaludi i odvede u pogrešnom pravcu. Sačekajte da prođe dan, ukoliko ikako možete, ako želite da ostvarite bilo kakve praktične ciljeve vezane za transfer reči, ideja, ljudi…

Najsnažniji uticaj ovih promena danas će osetiti Blizanci rođeni od 26. maja do 1. juna, Device rođene od 28. avgusta do 3. septembra, Strelčevi rođeni od 27. novembra do 3. decembra i Ribe rođene od 24. februara do 1. marta.

Dugotrajni astrološki uticaji:

%d bloggers like this: