Početna Magazin Godine Horoskop za petak, 5. jun 2015. godine

Horoskop za petak, 5. jun 2015. godine

Horoskop za petak, 5. jun 2015. godine

Fokus dana je na ličnim ambicijama. O Veneri koja ulazi u znak Lava da tu dugo ostane

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Dan je, u skladu sa celom sedmicom, pozitivan i nasmešen (koliko je to moguće među nama, već hronično namrštenima).

Fokus dana je, uprkos izvesnoj opuštenosti, na ličnim ambicijama, postizanju ciljeva i utvrđivanju pozicija. Dan je dobar za pokretanje poslova ili nove prodore u ovoj oblasti. Znamo šta hoćemo da postignemo i spremni smo da se pokrenemo u pravcu svog cilja.

Trebalo bi, dan je odličan za to, naći samo najefikasniji način da se do zacrtanog cilja dođe. Već u zavisnosti od vašeg karaktera i prirode samog posla ili vrste cilja koji želite da postignete, priklonićete se više ili manje određenom načinu rada.

Ali bi bilo najbolje kada biste svoje navike, čak i one koje vas inače dovode do cilja, donekle korigovali probanjem drugačijeg pristupa. Radite na svojim slabim stranama, jake će uvek biti tu da vas spasu ako ne uspete.

Dugo promišljanje pre nego što se krene ili momentalno, nezaustavljivo kretanje čim se odredi cilj? Pokrivanje što šireg spektra ili fokusiranje na određeni zadatak?

Svaki od ovih načina delovanja može biti koristan u određenom momentu, ali ako naviknemo samo na jedan način obavljanja poslova, nećemo napredovati koliko bismo mogli. To je sigurno. Ovaj dan nudi mogućnosti i za značajne korake u pravcu određenog cilja i za poboljšanje našeg načina rada.

Dan je dobar i za finansije, ali je ipak veći fokus na putevima za ostvarivanje zarade, nego na samoj zaradi.

Venera u Lavu (5. jun – 19. jul i 31. jul – 8. oktobar)

Danas, u 17 časova i 34 minuta, Venera ulazi u znak Lava. Ovo ima veći astrološki značaj nego što ga inače predstavlja prelaz Venere iz jednog u drugi znak, jer će Venera neobično dugo ostati u Lavu.

Zapravo, Venera će 19. jula preći u znak Device, ali će tu stati na samom početku znaka, spajajući se sa Regulusom, kraljevskom zvezdom nekretnicom, i tu će se 25. jula okrenuti na petama i krenuti nazad.

Tako će 31. jula ponovo ući u Lava, sa kraja znaka, ići do njegovog 14. stepena unazad, te 6. septembra krenuti direktno i onda stepene od 14. do 29. Lava preći po treći put u 2015. godini. Iz Lava izlazi tek 8. oktobra.

Venera je u Lavu kraljica. Ona ovde teži za punoćom života, ali bez padanja u niskosti nedostojne ljudskog bića što gordo hodi zemaljskim šarom.

Želećemo mnogo, ali ćemo i pružati mnogo. Široko. Biće ovo zaista vrelo leto.

Čak i u periodu dok bude stajala na samim vratima Device, konjukcija sa Regulusom upućuje na dramatičnost nesvojstvenu za ovaj miran zemljani znak.

Jer Regulus je „Srce Lava“. To je zvezda koja je kroz dugu istoriju naše civilizacije stajala na delu neba koji pripada znaku Lava, da bi se tek 2011. godine pomerila u sazvežđe Device. I još se pitamo: kakve to promene nosi čovečanstvu?

Kako bilo, ovo leto će biti lavovski dobro.

Dugotrajni astrološki uticaji: