Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 9. do 16. marta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 9. do 16. marta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 9. do 16. marta 2015. godine

Mars zadeva kavgu čija će kulminacija biti sledeće sedmice. Venera se odvojila od njega, događaji koji će se nizati narednih sedam dana nisu više pitanje želje za nečim konkretnim već čistog instinkta da se ide napred, da se bori, da se bude bolji…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U utorak, obrazovanjem trigona između Marsa u Ovnu i retrogradnog Jupitera u Lavu, dobijamo osećaj svemoći. To ne bi bilo tako loše, mnogima je potrebno dodatno samopouzdanje, ali kad je reč o Marsu koji u Ovnu srlja napred, ne gledajući ni levo ni desno, niti gazi li koga, i Jupiteru kome u Lavu definitivno ne nedostaje samopouzdanja, a koji u retrogradnom hodu obraća još više pažnju na sebe, ova kombinacija može dovesti do problema.

Svemoć bi, što je najgore, mnogi želeli da iskažu kao nadmoć.

Sve ovo se dešava u trenutku kada su Uran i Pluton već sasvim blizu tačnom kvadratu. Na opštem planu, skoro da smo sasvim istrošili snagu pretresanjem i ispitivanjem postojećih formi. Kritičara ima više nego dovoljno, ali imamo li snage i mudrosti da nađemo rešenje? Gde su novi putevi, drugačiji načini?

Sledeće sedmice nas čeka sedmi, poslednji kvadrat između Urana i Plutona u nizu. Na nesigurnost i istrošenost starog već smo se navikli. Sada smo u svojevrsnom vakuumu jer nove strukture ili ne postoje ili ih mi još uvek ne prepoznajemo. (Više o kvadratu između Urana i Plutona u tekstu čiji link navodimo na kraju)

Na ličnom planu, eto Marsa koji se meša na početku sedmice i spoljašnje frustracije koristi kao gorivo za delovanje pojedinaca i preslikava ih na lične odnose. Kada se u sredu bude našao na istoj tački Zodijaka na kojoj je i Uran, možemo očekivati razbacivanje energije na sve strane. Ili je sa nepredvidljivim Uranom i Marsom u slepom zaletu najbolje ne očekivati ništa.

Ovo je zaista veliki dotok energije. Ona može dovesti do nervoze, ali i do agresivnih izliva i sukoba. Nemojte se plašiti – ovo nije izuzetno redak događaj. Prethodni susret u Ovnu, ove dve planete su imale 2013. godine, isto u martu mesecu. Preživesmo, zar ne?

Odmah sutradan, a da ni 24 sata nije prošlo, Mars će obrazovati tačan kvadrat sa Plutonom u Jarcu. Uran jeste nestašan i eksplozivan, ali Pluton je taj koji veoma svesno usmerava na razaranje i transformaciju. U izazovnom aspektu kakav je kvadrat, Mars dodatno jača potrebu da se nešto iz temelja sruši, da se napravi prostor za novo.

Oba ova aspekta mogla bi imati i pozitivan uticaj tamo gde je potrebno pokrenuti stvari iz mrtve tačke. Još smo dobili i injekciju slepog optimizma od Jupitera. Međutim, dve planete intelekta nas ove sedmice upozoravaju da je potrebno dobro razmisliti pre nego što se skoči ili zatrči.

U petak, Merkur prelazi iz znaka Vodolije u znak Riba. Merkur je planeta hitrosti, ali kroz vodeni element kome Ribe pripadaju, ne može se brzo trčati. Oni umešni mogu da plivaju kroz okean (Ribe) veoma brzo i pritom da uživaju, ali je potrebno prvo prilagoditi se novom elementu i prebaciti sa trčanja na plivanje.

Čak i onda, okean zavodi lepotama svojih dubina, a teško je, za većinu čak nemoguće, plivati pravo ka cilju. Cilj u znaku Riba često prestaje da bude važan i može se lako desiti da umesto usmerenog plivanja dovedemo sebe u stanje plutanja.

Na samom početku Merkurovog boravka u Ribama, on će biti suočen sa neprijateljskim delovanjem Saturna iz Strelca. Ovaj aspekt će biti tačan sledeće sedmice, ali se već ove može osetiti. Ne samo što i ovaj aspekt doprinosi sukobima, već on i otežava donošenje ispravnog suda.

Ovo je naglašeno promenom pravca kretanja Saturna. On će u subotu krenuti retrogradno. On je, zbog pripreme da se okrene, skoro nepomičan na nebu cele ove sedmice. Samim tim, njegovo dejstvo dobija na težini. Zato ćemo, čim Merkur uđe u znak Riba, jasno osetiti ograničenja koja sa sobom nosi kvadrat između ove dve planete i probleme koje je potrebno prevazići.

Sam retrogradni period kod Saturna označava vreme kada treba usporiti delovanje kako bi se svaki kamen dobro utvrdio i osigurao pre nego što se krene sa postavljanjem novog.

Dakle, u prvoj polovini sedmice imamo više nego jasan podstrek za delovanje, u drugoj polovini – blokadu svake isuviše brze akcije. To bi definitivno moglo da dovede do frustracije unutar nas samih ili između nas i naše okoline.

Da će emocije biti uzburkane, obećava i nedelja kada još jednom Mesec bude podstakao bitku među planetama u kardinalnim znacima. Mesec ovo čini skoro svake sedmice u danima kada prolazi jednim od četiri kardinalana znaka. U nedelju, prolazeći znak Jarca, aktivira uticaj Urana, Marsa i Venere u znaku Ovna, Severnog mesečevog čvora u Vagi i Plutona u Jarcu.

Neće ovo biti laka sedmica, ali ćemo moći i nju, kao i sve druge, da iskoristimo ako naćemo dovoljno snage i ljubavi u sebi i drugima.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak – Mars u Ovnu trigon retrogradni Jupiter u Lavu
  • sreda – Mars konjukcija Uran u Ovnu
  • četvrtak – Mars u Ovnu kvadrat Pluton u Jarcu
  • petak – Merkur ulazi u znak Riba
    poslednja Mesečeva četvrt u Strelcu
  • subota – Saturn kreće retrogradno

Dugotrajni astrološki uticaji: