Početna Magazin Godine Horoskop za subotu, 14. mart 2015. godine

Horoskop za subotu, 14. mart 2015. godine

Horoskop za subotu, 14. mart 2015. godine

Danas je dobar dan za konsolidaciju i obnavljanje rezervi energije. U današnjem horoskopu govorimo o tome, ali i o retrogradnom periodu Saturna.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Subota bi trebalo da nam pruži mali predah. Iskoristite ga. Trebaće vam što više napunjene baterije u danima koji dolaze.

Nažalost, mnogi će biti isuviše umorni da na pravi način iskoriste ovaj dan i možda i neće primetiti dašak svežeg vazduha. Mnogima se čini da su neprekidno u haosu.

Ipak, ako uspete za zastanete, mogli biste da osetite da je danas uravnoteženija situacija. Lakše je pomiriti levu i desnu hemisferu mozga i delovati kao snažno, samosvesno ljudsko biće. Završavajte započeto i pokušajte da napravite dobre rezerve za blisku budućnost: rezerve snage i odlučnosti. Proverite šta je sve urađeno i šta još treba uraditi.

Konsolidujte se i napravite plan delovanja. Čime god da se bavite, šta god da su vaše preokupacije, mnogo će vam značiti jasne smernice delovanja kada se ponovo budete našli u vrtlogu obaveza i dešavanja.

Retrogradan Saturn (14. mart – 2. avgust 2015)

Saturn danas „obrće“ pravac svog hoda. Pošto je 23. decembra prošle godine ušao u znak Strelca (pročitajte tekst o Saturnu u Strelcu – link naveden na kraju ovog teksta), Saturn će se danas okrenuti i poći nazad kroz prvih skoro pet stepeni ovog znaka. Ulazi „natraške“ u znak Škorpije 15. juna, a 2. avgusta ponovo kreće direktno, napred kroz poslednje stepene ovog znaka. U znak Strelca ponovo ulazi 18. septembra. U ovom znaku će ostati sve do 20. decembra 2017. godine.

Kao što smo napomenuli u Astrološkom pregledu sedmice, retrogradni period Saturna, dakle od danas pa do 2. avgusta, označava vreme kada treba usporiti delovanje kako bi se svaki kamen dobro utvrdio i osigurao pre nego što se krene sa postavljanjem novog.

Saturn simboliše ograničenja, uobličavanje, temelje, neophodnost… Retrogradni period okreće delovanje planete više ka samoj osobi. Dakle, ako se kroz dejstvo tranzitnog Saturna u ovom periodu svog života borite protiv ograničenja koja vam nameće okolina, sada ćete se okrenuti rešavanju onih činioca koji dovode da sami sebe sputavate.

Natalna kuća kroz koju Saturn prolazi označava oblast gde je potrebno da sa više discipline i predanosti prionemo na posao. To ne znači da će ta oblast našeg života biti uskraćena. Saturn uskraćuje samo onda kada nešto nije dobro za nas, bili mi toga svesni ili ne, kada nismo spremni ili kada je potrebno da nagradu zaslužimo.

U retrogradnom periodu, moglo bi se desiti da više primećujemo „saplitanja“ na određenom polju našeg delovanja – polju kroz koje prolazi Saturn. To se dešava onda kada nešto nije dobro postavljeno, kada je klimavo i nesigurno.

Razmišljajte o tome kao da su vas, daleko bilo, iselili iz sopstvene kuće jer postoji opasnost od njenog urušavanja. Mislite da rizik nije baš toliko veliki, a nemate ni vremena ni sredstava da se bavite obnovom. Ovo vam remeti sve planove. Međutim, pošto je obnovite i utvrdite, ne samo što ponovo možete da se uselite u kuću, već vam se odjednom otvaraju i svi drugi putevi.

Saturn, ipak nije vesela planeta. Njegovo dejstvo, čak i kada je dugoročno gledano, veoma blagotvorno, čini da se osećamo sputano, često depresivno, delujemo ozbiljnije i tužnije okolini.

Period do 15. juna posebno će biti zahtevan za predstavnike promenljivih znakova koji su rođeni na početku tih zodijačkih znakova, tj. na Bliznace, Device, Strelčeve i Ribe rođene prvih pet dana ovih znakova i na one osobe čiji se podznak (ASC) nalazi na prvih pet stepeni ovih znakova. (Ako nemate urađenu, natalnu kartu možete besplatno i jednostavno uraditi na linku ovde.)

Od 15. juna do 18. septembra, Saturn na prolasku kroz poslednje stepene Škorpije ponovo snažno utiče na fiksne znake, tačnije na Bikove, Lavove, Škorpije i Vodolije koji su rođeni poslednjih dana ovih zodijačkih znakova.

Nakon ovog tranzita, svi oni će biti osvešćeniji, snažniji i ispravniji na svom putu.

Dugotrajni astrološki uticaji: