Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 3. do 10. avgusta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 3. do 10. avgusta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 3. do 10. avgusta 2015. godine

Velika obećanja, svetle mogućnosti, grandiozni planovi i ideje, sada se suočavaju sa realnošću. To ne znači da od njih ništa neće biti, već da je potrebno da ih usaglasimo sa mogućnostima i ograničenjima koje nam nameću spoljni faktori i naše sposobnosti.

Planete na kraju znaka Lava, stupaju u konjukciju i dolaze u sukob sa Saturnom na kraju Škorpije. Prvo kvadrat sa Saturnom obrazuje Jupiter, pa Venera u retrogradnom hodu, pa Merkur. Spoj ove tri planete u Lavu kao i ograničavajući kvadrat sa Saturnom, osećaće se cele sedmice.

Ono što je zanimljivo jeste da su sve tri planete, u jednom momentu, u prethodnih mesec i nešto dana, obrazovale trigon sa Uranom. Venera i Jupiter – krajem juna, Merkur u nedelju, 2. avgusta.

Kao da se velika obećanja, svetle mogućnosti, grandiozni planovi i ideje, sada suočavaju sa realnošću. To ne znači da od njih ništa neće biti, već da je potrebno da ih usaglasimo sa mogućnostima i ograničenjima koje nam nameću spoljni faktori i naše sposobnosti.

Saturn nas nikada ne primorava da odustanemo, on nas samo upoznaje sa raspoloživim resursima i spušta nas na zemlju. Lepo je zidati kule u vazduhu, ali od njih, na kraju balade, ništa nemamo. Saturn je tu ili da rasprši bezvrednu kulu od oblaka ili da nam pomogne da na osnovu nje napravimo dobre temelje i počnemo da zidamo nešto opipljivo.

Naravno, stvarno zidanje je uvek teže od zamišljenog projektovanja. Moramo da se pomučimo, možda nečeg odreknemo, priznamo sebi da kula ne može biti visoka baš 200 i kusur metara, da nemamo sposobnosti ili resurse… I onda se treba još pomučiti, zavrnuti rukave i prionuti na posao (koji je apsolutno nepotreban kada samo maštamo).

Dakle, u tome je kvaka. Ali to je i rešenje. Upravo u ponedeljak, kada je kvadrat između Jupitera i Saturna tačan, Saturn će formirati i labavi veliki trigon sa Mesecom u Ribama i Marsom u Raku. Trigon (protočan aspekt) sa Marsom je tačan u četvrtak, ali se već početkom nedelje oseća i osećaće se cele sedmice, sve dok Mars u nedelju ne pređe u znak Lava.

Ali u ponedeljak dobija na značaju ovo povezivanje u vodenim znacima pomoću Meseca u Ribama. Iz vodenih znaka se rađa, iz vode izniče svet… Mars i Saturn su, iako ih se često plašimo, zapravo radnici. Ok, Mars više koristi mišiće, a Saturn pamet, ali baš zato ništa nije bolje od saradnje ove dve panete kada nešto treba da se završi.

Nadamo se da shvatite da do sad nismo govorili o klasičnom poslu (samo), niti ovaj astrološki pregled pišemo (samo) za građevince i arhitekte. Ove sedmice je reč o potrebi da se vaše ideje i snovi (iz bilo koje sfere) pretvore u stvarnost time što ćete ih vi prilagoditi i onda početi da delate na njihovom ispunjenju. To može biti i neki intelektualni projekat, to se može ticati i porodice i ljubavi… Šta god.

Proverite gde vam se nalazi kraj znaka Lava (poslednjih pet stepeni). Oblast kojom vlada kuća koja u vašoj natalnoj karti obuhvata ove stepene jeste oblast u kojoj vi želite da nešto napravite, pokrenete. Onda pronađite koja kuća vaše natalne karte obuhvata kraj znaka Škorpije – iz te oblasti dolaze ograničenja ili preispitivanja vaših planova. Ako nemate urađenu natalnu kartu, možete je uraditi brzo, besplatno i lako na linku ovde.

Značenje kuća možete naći jednostavnom pretragom pomoću internet pretraživača, a osnovne smernice možete naći i pretragom tekstova na Penzinu: u polje za pretragu upišite rimski broj kuće koja vas zanima (npr: I kuća, II kuća, XI kuća…)

Najjači uticaj osetiće rođeni u fiksnim znacima i to naročito oni rođeni krajem znaka. Dakle: Bikovi rođeni od 15. maja, Lavovi rođeni od 15. avgusta, Škorpije rođene od 15. novembra i Vodolije rođene od 15. februara.

S tim što će Bikovi i Škorpije ovu sedmicu doživeti pre svega kao pritisak, možda neće uspeti da sagledaju sopstvene potencijale i teže će im biti da nađu put za ispunjavanje zamisli. Osećaće da je sav teret na njima i da pritisci dolaze spolja.

Lavovi i Vodolije imaju više šanse da se otrgnu pesimizmu i bolje iskoriste mogućnosti koje im se nude.

Ovnovi rođeni krajem znaka možda najmanje osećaju ikakav pritisak, ali bi za njihove planove ipak bilo dobro da razmisle kako da optimistične vizije budućnosti pretoče u nešto konkretno. Njima će, iako za njih nije svojstveno, možda delovanje biti otežano, ali je dobro da počnu da razmišljaju o konkretnim potezima.

Ni Blizanci ni Device ne osećaju preveliki pritisak niti ih pozivaju na odgovornost, a sa ulaskom Merkura, njihovog vladara, u Devicu (petak) i jednima i drugima će i inače postati lakše jer analitičnost i komunikacija bez upliva emocija postaju glavni način ophođenja među ljudima sve do 27. avgusta.

Rakovi rođeni krajem znaka tačno znaju šta je potrebno da rade i kako da se postave. Nema glave u oblacima već se odlučno korača ka konkretnom i jasno vidljivom cilju.

Vage će verovatno ostati zbunjene eventualnom dramom u okruženju. One znaju šta su im ciljevi, ali ne osećaju potrebu da zbog toga dižu larmu. Međutim, verovatno će im biti mnogo lakše da deluju kada Mars napusti znak Raka i uđe u njima prijateljski nastrojen znak Lava. To se dešava ove nedelje (9. avgusta). Mars će u znaku Lava ostati do 25. septembra.

Strelčevi, po prirodi optimisti, ove sedmice dobijaju još jači podstrek da nastave ka svetovima kojima teže.

Jarčevi, ambiciozni i vredni, ne osećaju nikakav poseban podstrek. Prepreke im ne bi bile problem, oni čak vole izazove na svom putu ka uspehu, ali nema ni prepreka, ni posebnog podsticaja. Oni će verovatno sačekati drugi period.

Ribe, iako njima nije potrebno mnogo da im se glava nađe u oblacima (ili možda baš zbog toga), mogu dosta da profitiraju od ove sedmice. One znaju da sanjaju, a sada mogu da pokažu i kako se snovi pretočavaju u javu. Samo da ne zaborave da se pokrenu.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Jupiter u Lavu kvadrat Saturn u Škorpiji
 • sreda – retrogradna Venera konjukcija Jupiter u Lavu
  retrogradna Venera u Lavu kvadrat Saturn u Škorpiji
  Mars u Raku sekstil Lilit u Devici
 • četvrtak – Sunce u Lavu inkonjukcija retrogradni Pluton u Jarcu
  retrogradna Venera konjukcija Merkur u Lavu
  Merkur u Lavu kvadrat Saturn u Škorpiji
  Mars u Raku trigon Saturn u Škorpiji
 • petak – Poslednja mesečeva četvrt u Biku (04:04)
  Merkur konjukcija Jupiter u Lavu
  Merkur ulazi u znak Device
 • nedelja – Mars ulazi u znak Lava


Tokom leta 2015. godine, u Horoskopu Penzina moći ćete i dalje da pratite astrološke prikaze sedmica, ali dnevne horoskope nećemo postavljati. Malo je vremena, a mnogo posla :-) Dok ne stvorimo drugačije uslove za rad, nećemo se vraćati dnevnoj analizi neba. Nedeljni horoskop će nastaviti da izlazi redovno.
Hvala vam na čitanju.