Astrologija Foto albumi Horoskop

Škorpija

Škorpija

Škorpija je vodeni fiksni znak Zodijaka. Emocije koje se utvrđuju i ukopavaju do opsesije. Dubine kojih se mnogi plaše, a mnoge magnetski privlače. Tamna duša Zodijaka.

Život, smrt i ponovo rađanje teme su koje se stalno javljaju u škorpionskom svetu. Intenzitet i složenost osećanja i reakcija.

Škorpija čuva i neguje veze sa drugima, ali njena osećanja mogu da se naglo pretvore u posesivnost i ljubomoru. Ona je apsolutno posvećena drugoj osobi. Daje se cela. To očekuje i od druge strane. Ništa kod nje nije blago i napola. Čak i kada je veoma tiha i deluje ćudljivo, u njoj tinja silina emocija.

Škorpija zna da prepozna emociju kod drugih i zna da emociju iskoristi. Zato je nekada doživljavaju kao velikog manipulatora. Ali zbog tog “čitanja” emocija, dubina ljudske duše i njenih potreba, Škorpija je tesno povezana sa seksualnom energijom.

Škorpija je zadužena za razvijanje primene energije vode – osećanja, afekata. Ta emotivna snaga i moć stvara intenzivan doživljaj života. Škorpija želi da sazna srž, da oseti sve i da živi punom snagom. Ništa ne sme biti beznačajno i površno.

Ona želi da otkrije istinu, ali svoje tajne duboko čuva. Iskrenost je ono što ona ceni, ali je sama za druge često zatvorena knjiga. I ona je iskrena prema drugima, ali mnogo toga ne kaže uopšte. A drugi se plaše da je pitaju.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija