Horoskop Magazin Godine

O Horoskopu Penzina

Horoskop (gr. hora – čas, skopeo – gledam, posmatram), astrološki deo Penzina, nije horoskop na koji obično nailazite u medijima.

Penzin donosi pregled astrološke situacije na nebu, ali ne dajemo “predviđanja” za svaki znak posebno. Takav horoskop obično se radi tumačenjem prolaska planeta kroz polja natalne karte, što će reći da je tumačenje prilagođeno više podznaku (sa kojim počinje prvo polje) nego znaku u kome je osoba rođena.

Tumačenje uticaja astrološke situacije na znak (tj. položaj Sunca u znaku) imalo bi smisla raditi ako bi se znak delio na dekante (svaki znak na još tri polja) što bi onda činilo 36 posebnih opisa. To je zahtevnije, ali bi i na taj način bilo teško svakog dana smisleno protumačiti tranzite budući da planete ne prave svaki dan aspekte prema određenoj 36-ini Zodijaka.

Sa druge strane, svi ljudi na planeti nam Zemlji, povezani su. Blagi astrološki uticaj na vaš znak, može biti jak i uznemirujući za znak osobe sa kojom ste tog dana u kontaktu. To će onda posredno uticati na vas. Onda kada na ljude rođene određenih dana ili u određenom periodu postoji uticaj tog dana, to ćemo i navesti. Za značajnije astrološke događaje, navešćemo i kako bi oni mogli da se odraze u određenoj astrološkoj kući (polju) natalne karte.

Ukoliko nemate urađenu natalnu kartu, na internetu ima dosta sajtova koji nude besplatnu izradu ili natalnu kartu, uz objašnjenje za one koji ne znaju engleski jezik, možete uraditi na linku ovde.

Penzin je nastao sa željom da se podsetimo da je starenje normalan proces koji počinje sa prvim dahom ljudskog bića. Kroz taj proces mi učimo. Ne propadamo, već se razvijamo. Na tom putu, astrologija može da pomogne. Ako i ne verujete da nebeska tela mogu imati uticaja na ljudska bića, ona vam može pomoći ukoliko se, makar i na trenutak, podstaknuti njom, zagledate u sebe.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija