Horoskop Magazin Godine

Besplatna izrada natalne karte

Na ovoj stranici možete besplatno i veoma lako uraditi natalnu kartu (kartu neba u vreme vašeg rođenja). Objašnjenje na dnu stranice.Objašnjenje

U prvom redu, gde piše Date of Birth (Datum rođenja), treba uneti redom: dan, mesec i godinu rođenja. Podaci se unose klikom na strelicu, a zatim izborom odgovarajućeg broja, odnosno naziva meseca.

U drugom redu, gde piše Time of Birth (Vreme rođenja), pomoću strelica, nađite prvo odgovarajući sat, a zatim i odgovarajuće minute svog rođenja – “am” su prepodnevni, a “pm” popodnevni časovi.

Ukoliko ne znate tačno vreme rođenja, čekirajte (kliknite) kvadratić pored koga piše Time Unknown (Nepoznato vreme). Biće prikazani podaci za podne. To znači da nećete znati svoj podznak, pa samim tim ni raspored ostalih polja (kuća). Mesec brzo prolazi kroz znake, pa je pitanje i koliko je njegova pozicija u znaku tačna.

U trećem redu, gde piše City of Birth (Grad rođenja) uneti mesto. Ukoliko ste iz manjeg mesta, unesite veći grad u blizini. Astrotheme ima staru, jugoslovensku bazu, pa je Jagodina npr. Svetozarevo. Čim počnete da kucate, ukoliko grad postoji u bazi, sajt će vam ponuditi predloge. Naši gradovi iza svog naziva imaju oznaku Serbia (Yugoslavia).

Postoji problem sa našim slovima na početku reči, pa se npr. Šabac ne prikazuje kako treba. Niš se, sa druge strane, pojavljuje bez problema kao Nis. Kliknite na dugme Next i probajte ponovo. Nema velike razlike u natalnoj karti ukoliko npr. rođeni Šapčani unesu Rumu ili Loznicu.

Proverite da li ste dobro uneli podatke i kliknite na dugme Next. Dobićete svoju natalnu kartu. Kartu odštampajte ili sačuvajte desnim klikom na belu površinu – izaberite Print ili Odštampaj, odnosno Save as ili Sačuvaj kao.

Za one koji znaju engleski: kada mišem pređete preko simbola, pojaviće se njihovo objašnjenje iznad karte. Ako kliknete na simbol, ili na stelicu u uglu objašnjenja, otvoriće se opis položaja planete u znaku i polju. Ovaj opis zatvarate tako što ponovo kliknete na strelicu.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

3 Comments

Click here to post a comment
    • Poštovana,
      Imate objašnjenje kako da dobijete osnovna obaveštenja o značenju položaja planeta u natalnoj karti koju možete da uradite na našem portalu (na strani gde ste ostavili komentar). Takođe, možete potražiti osnovna objašnjenja na internetu. Ako želite detaljnu i personalizovanu analizu, treba da se zatražite usluge astrologa.

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija