Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 2. do 9. marta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 2. do 9. marta 2015. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 2. do 9. marta 2015. godine

Dobijamo šansu za snažan proboj. Dobijamo podršku za delovanje. Ali moramo da budemo sigurni kuda smo krenuli, da budemo sigurni da smo proverili sve detalje i da čvrsto držimo dizgine.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Dok se Venera i Mars, putujući cele sedmice i dalje veoma blizu jedno drugome kroz znak Ovna, odvajaju od trigona sa Saturnom u Strelcu, istovremeno su sve bliži konjukciji sa Uranom u Ovnu i trigonom sa Jupiterom.

Venera će sredinom sedmice i ostvariti gorespomenutu vezu sa Uranom i Jupiterom i to istog dana – u sredu, dok će Mars to učiniti tek sledeće sedmice. Dan ranije, u utorak, Jupiter i Uran će biti u tačnom trigonu.

Mars, koji prati Veneru, te tako i ponavlja njene aspekte, u četvrtak dolazi u konjukciju sa Južnim mesečevim čvorom u Ovnu – istu konjukciju je Venera napravila u nedelju, 1. marta. Ona će u četvrtak, sa svoje strane, formirati kvadrat sa Plutonom u Jarcu.

Kao da to nije dovoljno, pored nekih drugih, manjih astro dešavanja, tog istog dana imamo u Pun mesec u Devici (Sunce u Ribama u tačnoj opoziciji sa Mesecom u Devici). Sunce poslednjeg dana u sedmici, u nedelju, dolazi u blizak dodir sa drugim nebeskim telom – tog dana je na istoj tački neba (konjukcija) sa Hironom.

Ovo deluje haotično i konfuzno (naročito ako vam nisu bliski astrološki termini), ali se čini da, iako je značajnih dešavanja dosta, ona bi mogla da se grupišu u dve pokretačke grupe: 1. dešavanja u vatrenim znacima i između njih i 2. odnosi između nebeskih tela u kardinalnim znacima; kojima težinu i uzemljenje daje Pun mesec u Devici.

Moraćemo da tražimo načina da približimo stavove, načine delovanja i želje – značajno je prisustvo inkonjukcija među planetama. Eksploziju vatrene i kardinalne energije možemo iskoristiti za pokretanje ili napredak, a možemo povrediti sebe ili druge ukoliko ne držimo pogled uperen na put pred nama i ukoliko ne vodimo računa o svim detaljima plana.

Ako energija koja ključa dovede do nehotičnog ili sasvim svesnog konflikta sa drugima, tu je konjukcija Sunca i Hirona u Ribama da nam pomogne da krajem sedmice zacelimo kako sebe tako i druge.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – labavi Veliki vatreni trigon (Saturn u Strelcu trigon Mesec u Lavu trigon Venera i Mars u Ovnu)
 • utorak – retrogradni Jupiter u Lavu trigon Uran u Ovnu
 • sreda – Venera u Ovnu trigon retrogradni Jupiter u Lavu
  Venera konjukcija Uran u Ovnu
  Merkur izlazi iz zone senke
 • četvrtak – Venera u Ovnu kvadrat Pluton u Jarcu
  Sunce u Ribama inkonjukcija retrogradni Jupiter u Lavu
  (19:05) Pun mesec u Devici
  Mars konjukcija Južni mesečev čvor u Ovnu
 • petak – Mars u Ovnu inkonjukcija Lilit u Devici
  Sunce sekstil Pluton*
 • nedelja – labavi Veliki kardinalni kvadrat (Venera, Mars i Uran u Ovnu opozicija Mesec u Vagi kvadrat Pluton u Jarcu)
  Sunce konjukcija Hiron u Ribama

Dugotrajni astrološki uticaji:

*Naknadno dodat aspekt, izvinjavamo se zbog prethodnog propusta