Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 2. mart 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 2. mart 2015. godine

Horoskop za ponedeljak, 2. mart 2015. godine

Ako imamo u vidu potreban oprez i ako spremno delujemo u pravcu koji nam odgovara, možemo da očekujemo zaista lep i dobar dan.

Prvo, napomene:

  • na sva dešavanja mi utičemo
  • čak i najbolja postavka na nebu, može da odvede na stranputicu ukoliko se mi damo zavesti.

Međutim, ako imamo u vidu potreban oprez i ako spremno delujemo u pravcu koji nam odgovara, možemo da očekujemo zaista lep dan.

Iako neće biti tačan, na nebu danas imamo kratkotrajni Veliki vatreni trigon. Sva tri vatrena znaka su aktivirana prolaskom nebeskih tela – energija je jaka, spremni smo da delujemo. Ta nebeska tela su: Venera i Mars u Ovnu, Saturn u Strelcu i Mesec koji brzo prolazeći kroz znak Lava omogućava ovo obećanje zadovoljstva danom.

Venera i Mars su neposredno jedno uz drugo i sa druga dva nebeska tela obrazuju trigone. Trigon je protočan aspekt od 120 stepeni. On donosi skladan protok energije između planeta.

Zato je tu energiju lako usmeriti u željenom pravcu, jedino što bi moglo da se desi da se uljuljkamo u dobar osećaj i da zaboravimo da se pokrenemo.

A malo nam treba jer je ipak vatra u pitanju – pokretački element, a u priči su i planeta akcije – Mars i planeta discipline i usmerenosti – Saturn. Potrebe i želje su usklađene. Imamo podršku bliskih nam ljudi. Sigurni smo u sebe i puni poleta. Dakle, samo treba krenuti.

Ovakva kombinacija je dobra i za rešavanje porodičnih pitanja, i za posao i/ili ljubav. Jeste da cela sedmica varniči i da je puna naboja, ali nam je uglavnom svima potreban malo jači zamajac jer smo, generalno, prilično uplašeni i sputani.

Ovi dani definitivno nose dovoljnu jačinu sa sobom (v. Astrološki pregled sedmice). Ne bi trebalo da se plašimo da je iskoristimo. Nemojte se sakrivati i čekati da prođe. Za opreznije akcije izaberite prepodnevne sate. Za one u kojima ste spremni više da rizikujete – popodnevne. Ili, jednostavno uživajte u danu.

U ovom danu mogu da uživaju ili da ga iskoriste za odlučno delovanje svi, ali je naročito povoljan za osobe rođene u prvoj polovini vatrenih (Ovan, Lav i Strelac) i vazdušnih znakova (Blizanci, Vaga i Vodolija).

Dugotrajni astrološki uticaji: